НЕМОГУЋЕ ЈОЈ ЈЕ ОДОЛЕТИ: Црни Египат – Чоколадна кремаста посластица која се топи у устима
Црни Египат је савршен спој богатог укуса чоколаде и лешника, који заједно стварају неодољиво кремасту и пуну текстуру. Једноставан је за припрему, а на крају добијате прави мали рај за непце.
Састојци:
- Коре
- 9 беланаца
- 12 кашика шећера
- 12 кашика крупно млевених лешника
- Фил 1
- 700 мл млека
- 2 ванил-шећера
- 10 кашика шећера
- 9 жуманаца
- 2 кашике густина
- 100 г беле чоколаде
- 200 г маргарина
- 150 мл слатке павлаке
- Фил 2
- 250 мл слатке павлаке
- 1-2 кашике шећера у праху
- 50 г крем сира
- И још
- 200 г чоколаде за кување
- 5 кашика уља
Припрема:
Коре
Умутити три беланцета са четири кашике шећера у чврст шам, па додати четири кашике лешника.
Смесу улити у округли калуп (24 цм) обложен папиром за печење и равномерно распоредити.
Пећи у загрејаној рерни на 180ºЦ око 15-20 минута (водити рачуна да остане бела).
Од преосталог материјала на исти начин испећи још две коре.
Фил 1
У шерпу сипати ½ л млека да проври.
Жуманца умутити са шећером и ванилом, па додати густин и сјединити.
Смесу у танком млазу додати у кључало млеко и мешати све време док се не згусне.
Потом склонити са ватре, додати уситњену чоколаду, сјединити и оставити да се прохлади.
Постепено додавати маргарин собне температуре исечен на коцкице и мешати док се не отопи и потпуно сједини.
Умутити слатку павлаку, додати у охлађен крем и све добро умутити.
Фил 2
Умутити слатку павлаку са крем сиром и шећером.
Финални поступак
Торту слагати овим редом – кора-фил 1-фил 2-кора-фил 1-фил 2-кора-преостали фил.
Оставити да се охлади у фрижидеру око четири сата, па што боље обрадити торту.
Прелити отопљеном чоколадом са мало уља и оставити да се вишак оцеди.
Сачекати да се чоколада стврдне и даље украсити торту по жељи.
(pošaljirecept)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ИЛОН МАСК ПОДЕЛИО СНИМАК ИСТИНЕ: "НАТО је бомбардовао Београд како би распарчао Србију" (ВИДЕО)
МИЛИЈАРДЕР Илон Маск, власник Тесле, "Спејс Икса", друштвене платформе Икс, поделио је на свом профилу говор у којем Џефри Сакс прича о нелегалном бомбардовању Србије од стране НАТО-а.
12. 11. 2024. у 15:47
"ГЛАВНА ТЕМА ЈЕ ДА ЛИ ЋЕ МОСКВА БИТИ ГАЂАНА" Велико упозорење Вучића: Свет се креће по ивици амбиса!
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се јавности после говора на Самиту КОП29 у Азербејџану.
12. 11. 2024. у 12:33
НАЈВЕЋИ ЈАТАК "ЗЕМУНАЦА" Она је била последња линије одбране клана - у кући крила килограме кокаина, а онда им пресудила
ПОСЛЕ убиства Ђинђића, она се представљала као Зорица Весић и купила је салаш у месту Путинци, где се једно време скривао врх земунског клана.
13. 11. 2024. у 10:23
Коментари (0)