ДУНАВСКИ ТАЛАСИ: Рецепт за сочни колач који успешно одолева трендовима
Уколико сте љубитељ сочних колача, а волите комбинацију вишње и чоколаде, дунавски таласи су посластица коју ћете често правити.
Састојци:
- За кору:
- 6 јаја
- 250 г шећера
- 250 г маргарина
- 300 г брашна
- 500 г очишћених одлеђених вишања
- 1 прашак за пециво
- 100 мл млека
- 3 кашичице какаоа
- 1 кашичица цимета
- За фил:
- 750 мл млека
- 2 пудинга од ваниле
- 100 г шећера
- 200 г маргарина
- За глазуру:
- 200 г чоколаде за кување
- 2 кашике уља
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. Умутите пенасто маргарин са шећером. Додајте једно по једно жуманце у млеко, затим брашно помешано са прашком за пециво. Онда додајте умућена беланца и лагано промешајте. У плех обложен пек-папиром сипајте половину смесе. У другу половину додајте цимет и какао, па сипајте преко жуте смесе у плех. Нанесите оцеђене вишње. Пеците око пола сата, у рерни загрејаној на 180 степени. Пудинг са млеком и шећером скувајте по упутству са кесице, па оставите да се прохлади на собној температури. Повремено промешајте. Миксером пенасто умутите маргарин па додајте у охлађени пудинг, кашику по кашику, мутећи миксером. Премажите филом прохлађен колач па оставите да се хлади један сат. Чоколаду отопите са уљем на пари. Прелијте преко колача, па виљушком направите таласе.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАЈЛЕПШИ РЕЦЕПТ ЗА ЛОНДОНЕРЕ: Штанглице које обожавају све генерације
06. 10. 2024. у 14:00
ПОСНА БАЈАДЕРА: Подједнако укусна као и мрсна, колач за сва времена
26. 09. 2024. у 21:53
ТУРСКА ДРХТИ ПРЕД ПРЕТЊОМ ИЗРАЕЛА: Избија трећи светски рат? (ВИДЕО)
МИНИСТАР одбране Турске, Јашар Гулер, изјавио је да Израел може да нападне Турску, чиме је подржао раније изјаве председника Ердогана, који је Израел описао као директну претњу за земљу.
14. 11. 2024. у 17:17
"ГЛАВНА ТЕМА ЈЕ ДА ЛИ ЋЕ МОСКВА БИТИ ГАЂАНА" Велико упозорење Вучића: Свет се креће по ивици амбиса!
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се јавности после говора на Самиту КОП29 у Азербејџану.
12. 11. 2024. у 12:33
ЧИТУЉА КОСТИЋУ ОД ДЕЦЕ: "Живиш кроз нас - настављамо с поносом"
МИОДРАГ Костић, оснивач и председник МК Групе, преминуо је у среду ујутру.
14. 11. 2024. у 12:46
Коментари (0)