РЕЦЕПТ ЗА ПОПУЛАРНА СРНЕЋА ЛЕЂА: Чоколадно савршенство за чисту десетку
Ако сте у потрази за колачем који је подједнако укусан и једноставан за припрему, ту је рецепт за чувена срнећа леђа.
Састојци:
- 150 г чоколаде
- 150 г маргарина
- 150 г шећера
- 100 г млевеног кекса
- 30 г какаоа
- 150 г млевених ораха
- 6 јаја
- 1 кесица ванилин шећера
За фил:
- 150 г шећера
- 150 мл млека
- 150 г чоколаде
- 150 г путера
- 1 кашика рума
Припрема:
Умутите беланца док не добијете чврст шне, потом додајте шећер и жуманца. Измиксајте, па убаците млевени кекс, млевене орахе и какао, па поново добро умиксајте. Додајте отопљен маргарин и чоколаду истопљену на пари, умутите, па смесу излијте у калуп за печење полуваљкастог облика. Пеците на 180 °C око 10 минута. У шерпу додајте изломљену чоколаду, шећер, исецкан путер и млеко, па кувајте на средњој температури док смеса не прокључа. Смањите температуру и мешајте још 5 минута док не добијете гушћу текстуру и на крају додајте рум. Охлађену кору пресеците уздужно на три дела. Преко прве коре нанесите охлађен фил, па је прекријте другом кором. Поновите поступак, па други слој фила прекријте кором. Преко ње распоредите остатак фила, искористите као глазуру.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДУНАВСКИ ТАЛАСИ: Рецепт за сочни колач који успешно одолева трендовима
14. 11. 2024. у 16:00
СОЧАН ГРИЗ КОЛАЧ СА ЏЕМОМ: Брз, јефтин колач за сваки дан (ВИДЕО)
21. 11. 2024. у 13:30
(МАПА) ОВОГ ДАТУМА СТИЖЕ ПРАВА ЗИМА И НАЈХЛАДНИЈИ ПЕРИОД! Иван Ристић за "Новости" открива: Биће још снега, долази хладан арктички ваздух
ЦЕЛА Србија окована је снегом, а метеоролог Иван Ристић за "Новости" каже да нас тек очекује права зима.
24. 12. 2024. у 14:46
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара
АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).
24. 12. 2024. у 12:17
Коментари (0)