РЕЦЕПТ ЗА ПОПУЛАРНА СРНЕЋА ЛЕЂА: Чоколадно савршенство за чисту десетку
Ако сте у потрази за колачем који је подједнако укусан и једноставан за припрему, ту је рецепт за чувена срнећа леђа.

Foto: Printskrin Youtube/Bokina kuhiwa
Састојци:
- 150 г чоколаде
- 150 г маргарина
- 150 г шећера
- 100 г млевеног кекса
- 30 г какаоа
- 150 г млевених ораха
- 6 јаја
- 1 кесица ванилин шећера
За фил:
- 150 г шећера
- 150 мл млека
- 150 г чоколаде
- 150 г путера
- 1 кашика рума
Припрема:
Умутите беланца док не добијете чврст шне, потом додајте шећер и жуманца. Измиксајте, па убаците млевени кекс, млевене орахе и какао, па поново добро умиксајте. Додајте отопљен маргарин и чоколаду истопљену на пари, умутите, па смесу излијте у калуп за печење полуваљкастог облика. Пеците на 180 °C око 10 минута. У шерпу додајте изломљену чоколаду, шећер, исецкан путер и млеко, па кувајте на средњој температури док смеса не прокључа. Смањите температуру и мешајте још 5 минута док не добијете гушћу текстуру и на крају додајте рум. Охлађену кору пресеците уздужно на три дела. Преко прве коре нанесите охлађен фил, па је прекријте другом кором. Поновите поступак, па други слој фила прекријте кором. Преко ње распоредите остатак фила, искористите као глазуру.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ДУНАВСКИ ТАЛАСИ: Рецепт за сочни колач који успешно одолева трендовима
14. 11. 2024. у 16:00

СОЧАН ГРИЗ КОЛАЧ СА ЏЕМОМ: Брз, јефтин колач за сваки дан (ВИДЕО)
21. 11. 2024. у 13:30

РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!
ЈУЧЕ је Москва одбила мировни предлог и прекид ватре на 30 дана са Украјином. Високи званичници Трампове администрације у последњим данима воде разговоре о томе да Вашингтон можда неће бити у стању да издејствује прекид ватре између Русије и Украјине у наредним месецима. За то време, Москва гомила трупе у Доњецкој области и спрема се за велику офанзиву.
02. 04. 2025. у 14:59

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)