ЧОКОЛАДНИ БРАУНИ: Феноменални слаткиш, одушевиће и оне избирљиве
Једноставна посластица која уз одговарајућу декорацију може да буде део било ког славља. Додајте мало шарених јестивих перлица, зелене и црвене боје и украсите их у духу новогодишњих празника.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- Тамна чоколада 200 г
- Маслац 150 г
- Шећер 200 г
- 3 Јаја
- Екстракт ваниле 1 кашичица
- Брашно 100 г
- Какао 30 г
- Со прстохват
- Сецкани ораси или лешници 100 г
Припрема:
Загрејте рерну на 180°С. У посуди на пари или у микроталасној пећници отопите чоколаду и маслац, мешајући док не добијете глатку смесу. Оставите да се мало охлади. У другој посуди умутите јаја са шећером док не постану пенаста. Додајте ванилин екстракт и отопљену чоколаду са маслацем, па све добро промешајте. У смесу просејте брашно, какао прах и прстохват соли, па лагано умешајте док не добијете хомогену смесу. Ако користите орахе или лешнике, додајте их у смесу и лагано промешајте.
Припремите плех (око 20x20 цм) тако што ћете га обложити папиром за печење или га намазати маслацем и посути брашном. Сипајте смесу у припремљени плех и равномерно је распоредите. Пеците у претходно загрејаној рерни око 25-30 минута. Браунији су готови када чачкалица забодена у средину изађе са неколико влажних мрвица (не сме бити потпуно сува). Оставите брауније да се потпуно охладе у плеху пре него што их исечете. Украсите по жељи.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЈАФА КОЛАЧ: Неодољива посластица који подсећа на најдражи кекс (ВИДЕО)
08. 12. 2024. у 13:00

КОЛАЧ МАЧИЈЕ ОЧИ: Један од најукуснијих колача са бананом (ВИДЕО)
28. 11. 2024. у 13:00

ПОСНИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА И МАКОМ: Десерт без премца по рецепту без мане
27. 11. 2024. у 09:00

ДРЖАВА ОДРЕДИЛА ОГРОМАН ПОРЕЗ ЗА КУЋУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Ево колико мора да плаћа
ДРЖАВА је одредила огроман порез за кућу Жељка Митровића.
01. 04. 2025. у 14:12

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)