ПОСНЕ ВАНИЛИЦЕ ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Подједнако укусне као и мрсне

Јована Васић

25. 12. 2024. у 09:00

Веома лако се праве, а док их будете пекли, замирисаће цела кућа.

ПОСНЕ ВАНИЛИЦЕ ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Подједнако укусне као и мрсне

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

  • Маргарин (омекшани) 250 г
  • Шећер у праху 125 г
  • Лимун пола коре, пола сока
  • Брашно по потреби
  • Пекмез од кајсија по жељи

Припрема:

Умутити маргарин са шећером у праху, додати сирће, сок од лимуна, воду и са брашном умесити тесто. Оставити да стоји у фрижидеру један сат. Развити тесто, вадити модлом или чашом ванилице и слагати у плех обложен пек-папиром. Пећи на 180°С, али водити рачуна да не потамне превише, већ да остану беличасте. Спајати по две ванилице мармеладом. Посути шећером у праху помешаним са ванилин шећером.

Напомена: Ванилице буду лепше кад одстоје, па их је најбоље правити дан или два раније.

(superrecepti)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗЕЛЕНСКИ АЛАРМИРАО ЕВРОПУ: Русија ће покренути велику агресију на континент, позната и година

ЗЕЛЕНСКИ АЛАРМИРАО ЕВРОПУ: Русија ће покренути велику агресију на континент, позната и година

УКРАЈИНСКИ председник Володимир Зеленски тврди да Русија планира да покрене велику агресију на европском континенту 2029. или 2030. године, наводећи да на то указује повећана руска производња оружја.

13. 11. 2025. у 10:54

Коментари (0)

МИ СМО УСПАВАНИ ДИВ, ДРУГО МЕСТО НА ТАБЕЛИ НИЈЕ ОПЦИЈА! Прво обраћање новог тренера Партизана од кад је стигао у клуб