ФЕНОМЕНАЛНА КЕКС ТОРТА: Укус који многи обожавају
Торта са кексом коју сви обожавају, кремаста, сочна, а спрема се очас посла.
Састојци:
- 400 г кекса
- 500 мл млека плус мало за умакање кекса
- 200 г шећера
- 200 г путера или маргарина
- 200 г црне чоколаде
- 2 кашичице ванилиног шећера
- 2 кашичице какаоа у праху
За глазуру:
- 100 г чоколаде
- 2-3 кашике уља
- мало млека
Припрема:
У једној шерпи помешајте млеко, шећер, какао и ванилу. Отопите на средње јакој ватри па кад крене да ври, скините са шпорета. Умешајте маргарин па мешајте све док се не отопи, па додајте поломљену чоколаду. Затим мешајте све док смеса не постане глатка. Засебно, умачите кекс у млеко па их ређајте на дубљи плех. Нанесите део чоколадног фила преко кекса. Поступак понављајте све док не утрошите материјал. Са мало уља и млека отопите чоколаду, уз непрестано мешање, да не загори. Затим прелијте преко торте па оставите барем 2 сата у фрижидеру. Сеците торту на парчиће.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ФЕНОМЕНАЛНА ЧУПАВАЦ ТОРТА: Кремаста, сочна, не пече се и прави очас посла (ВИДЕО)
22. 12. 2024. у 15:00
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНУ НАЈЛОН ТОРТУ: Посластица која увек успе (ВИДЕО)
26. 11. 2024. у 17:00
МЕДЕНА ТОРТА: Уколико нисте испробали рецепт, сада је прави час (ВИДЕО)
25. 11. 2024. у 17:00
СВА ИНДУСТРИЈСКА ПРЕДУЗЕЋА ОБУСТАВИЛА РАД: Криза због одлуке Зеленског о прекиду руског гаса
СВА индустријска предузећа у Придњестровској Молдавској Републици (ПМР), осим прехрамбених, обуставила су рад због недостатка енергетских ресурса, изјавио је први заменик председника владе и министар економског развоја непризнате Придњестровске Молдавске Републике, Сергеј Оболоник.
02. 01. 2025. у 15:26
ЊИХ ЈЕ УБИО ПОМАХНИТАЛИ АЦО МАРТИНОВИЋ: Сејао смрт и немилосрдно побио недужне људе - Објављене читуље настрадалима (ФОТО)
СТРАВИЧНИ масакр на Цетињу однео је дванаест живота, а међу страдалима су и Драгана Драшковић (52), Бранислав Мудреша (60), Радивоје Марковић (70), Јошо Оташевић (55), и Мирко Васиљев (45). Њихове породице увелико се опраштају од трагично настрадалих, а како сазнајемо, њих троје биће сахрањени сутра, 3. јануара 2025. године.
02. 01. 2025. у 15:49
КАКО ДАНАС ИЗГЛЕДА ТИТОВ СИН: У пензију отишао као хрватски дипломата, живи ван очију јавности, а ћерка је његово највеће богатство (ФОТО)
АЛЕКСАНДАР Мишо Броз, син Јосипа Броза Тита, након завршетка своје успешне дипломатске каријере провео је последњих десет година углавном далеко од очију јавности.
02. 01. 2025. у 17:07
Коментари (0)