ПОСНЕ БАНАНА КУГЛИЦЕ: Неодољива посластица од само три састојка
Феноменалне куглице обориће с ногу и оне који не воле слатко.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 3 зреле банане
- 250 г (посног) млевеног кекса
- 80 г отопљене млечне (или посне) чоколаде
Припрема:
У једној дубљој посуди добро изгњечите три банане, па додајте млевени кекс и топљену чоколаду. Све добро сједините док не добијете компактну смесу од које можете да формирате мало веће лопте. Слободно оставите пре обликовања смесу да одстоји око пола сата у фрижидеру. Можете да их прелијете растопљеном белом чоколадом. Затим након што сте формирали банана лопте и поређали их на послужавник, истопите белу или црну чоколаду (ако је потребно додајте врло мало уља како глазура не би била густа), па декоришите колачиће. На врх сваког ставите и по колут банане.
(trpeza)
Препоручујемо
ПОСНЕ РУСКЕ КАПЕ: Неодољива комбинација кокоса и чоколаде, који се топе при сваком залогају
31. 12. 2024. у 11:00Новости онлине
ПРАВИ ТРАДИЦИОНАЛНИ СЛАТКИШ: Колач са јабукама и јогуртом (ВИДЕО)
30. 12. 2024. у 15:00Новости онлине
ПОСНИ КОЛАЧ СА СУВИМ ВОЋЕМ И ОРАСИМА: Одлична посластица за посне дане (ВИДЕО)
20. 12. 2024. у 13:00
ЧОКОЛАДНИ БРАУНИ: Феноменални слаткиш, одушевиће и оне избирљиве
14. 12. 2024. у 15:00
ПОКРОВСК ПРЕД ПАДОМ, РУСКИ ВОЈНИЦИ У ЦЕНТРУ ГРАДА: "Ситуација је више него критична, убијају нам људе"
НАЈМАЊЕ 250 руских војника налази се у Покровску, где учествују у уличним борбама и убијају украјинске војнике, посебно оператере дронова, преноси Украјинска правда позивајући се на официре из две бригаде које делују у том подручју.
25. 10. 2025. у 19:17
СТИЖЕ ЗИМА КАКВА СЕ ВИЂА ЈЕДНОМ У СТО ГОДИНА? Метеоролози одговорили на спекулације о "зими века"
НЕМАЧКИ портали су преплављени информацијама о екстремној зими, улицама прекривеним снегом и екстремним временским условима који прете земљи.
23. 10. 2025. у 17:38
ЗЕМЉОТРЕС УСРЕД ДНЕВНИКА: Водитељка се обратила у страху: "Надам се да ће бити све у реду" (ВИДЕО)
ДОК је читала вести у ноћном Дневнику, прекинуо ју је земљотрес...
24. 10. 2025. у 19:43
Коментари (0)