ПОСНЕ БАНАНА КУГЛИЦЕ: Неодољива посластица од само три састојка
Феноменалне куглице обориће с ногу и оне који не воле слатко.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 3 зреле банане
- 250 г (посног) млевеног кекса
- 80 г отопљене млечне (или посне) чоколаде
Припрема:
У једној дубљој посуди добро изгњечите три банане, па додајте млевени кекс и топљену чоколаду. Све добро сједините док не добијете компактну смесу од које можете да формирате мало веће лопте. Слободно оставите пре обликовања смесу да одстоји око пола сата у фрижидеру. Можете да их прелијете растопљеном белом чоколадом. Затим након што сте формирали банана лопте и поређали их на послужавник, истопите белу или црну чоколаду (ако је потребно додајте врло мало уља како глазура не би била густа), па декоришите колачиће. На врх сваког ставите и по колут банане.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОСНЕ РУСКЕ КАПЕ: Неодољива комбинација кокоса и чоколаде, који се топе при сваком залогају
31. 12. 2024. у 11:00Новости онлине

ПРАВИ ТРАДИЦИОНАЛНИ СЛАТКИШ: Колач са јабукама и јогуртом (ВИДЕО)
30. 12. 2024. у 15:00Новости онлине

ПОСНИ КОЛАЧ СА СУВИМ ВОЋЕМ И ОРАСИМА: Одлична посластица за посне дане (ВИДЕО)
20. 12. 2024. у 13:00

ЧОКОЛАДНИ БРАУНИ: Феноменални слаткиш, одушевиће и оне избирљиве
14. 12. 2024. у 15:00

ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО ИЗ АВИОНА: Стигла ми је фантастична вест од Ђорђе Мелони (ВИДЕО)
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић огласио се из авиона и рекао да му је стигла фантастична вест из Рима.
04. 04. 2025. у 12:49

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ПРЕГЛАСНИ ДОК ВОДЕ ЉУБАВ Комшије Миме Караџића хтеле да сазову савет: "Виђамо Миму, старог вука, како да не"
ГЛУМАЦ Мима Караџић ужива већ неко време са четири деценије млађом Наташом Станић.
08. 04. 2025. у 12:13
Коментари (0)