БАНАНА СПЛИТ ТОРТА: Непобедива посластица коу сви обожавају
Једноставна и лака торта у којој ће уживати сви чланови породице.
Састојци:
- 300 г млевеног кекса
- 120 г маргарина
- 50 г чоколаде за кување
- 5 кашика млека
За крему:
- 3 банане
- 2 пудинга од ваниле
- 7 дл млека
- 150 г шећера
- 150 г маргарина
За декорацију:
- 350 г слатке павлаке
- 50 г чоколаде
- 2 кашике уља
- листићи бадема
Припрема:
У већу посуди ставите млеко, маргарин и чоколаду отопљену на тихој ватри. Склоните с ватре и додајте кекс. Ако је смеса превише сува, додајте још малкице млека. Калуп премажите уљем. Лепо, равномерно распоредите смесу рукама, онда можете неким равним предметом. Ставите у фрижидер да се стегне. У већу шерпу ставите млеко за пудинг, а претходно одвојте мало млека да пудинг размутите. Укувајте пудинг онако како иначе кувате, па у врео додајте 150 г маргарина. Изгњечите виљушком 3 банане, додајте 3 кашике врућег пудинга. Лепо промешајте и сипајте преко кекса. Лепо распоредите, затим преко премажите пудинг. Оставите пар сати да се лепо стегне у фрижидеру. Кад се стегне, умутите слатку павлаку и преко пудинга премажите. Истопите чоколаду и декоришите листићима бадема.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТОРТА" НЕВЕРНА ЖЕНА": Слаткиш који морате да пробате (ВИДЕО)
01. 01. 2025. у 15:51Новости онлине
ПЕСАК ТОРТА - ДОСТОЈНА СВАКЕ ПРАЗНИЧНЕ ТРПЕЗЕ: Слатка и неодољива, а спрема се брзо, лако и без печења
24. 12. 2024. у 11:00Новости онлине
РАФАЕЛО ТОРТА: Ваздушаста и лагана, попут снега, и подсећа на чувене чоколадице
21. 12. 2024. у 11:00
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)