ЛАГАНА И КРЕМАСТА: Пуслица торта, старинска посластица са којом нема грешке
Пуслица торта се прави у слојевима, врло је декоративна и топи се у устима.

Foto: Profimedia
Састојци:
За коре:
- 12 беланаца
- 440 г шећера
За фил:
- 260 мл млека
- 260 г млевених печених лешника
- 11 жуманаца
- 16 кашика шећера
- 260 г маслаца
За украшавање:
- 400 мл слатке павлаке за шлаг
- лешници
Припрема:
Како бисте направили пуслица торту прво почните да правите коре. Умутите за прву кору 6 беланаца миксером у чврст снег. Постепено додајте шећер, па након тога мутите још пар минута. Калуп обложите папиром за печење, а рубове премажите уљем и поспите брашном. Ставите снег у калуп, лепо га поравнајте, па пеците на 150 степени 35 минута. Испеците по истом поступку и другу кору и оставите да се охлади.
Након тога направите фил тако што ћете добро да измешате жуманца са шећером. Сипајте млеко у све то и ставите да се кува. Мешајте жицом док се кува и када почне да се згушњава и кључа, скините са рингле. Оставите да се фил прохлади па додајте орахе и лешнике. Пенасто умутите маслац па га умешајте у фил када се потпуно прохлади.
Почните да слажете торту тако што ћете да ставите кору, па једну половину фила, па другу кору, па преостали фил и на крају прекријте добро умућеним шлагом и украсите лешницима.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПЕСАК ТОРТА - ДОСТОЈНА СВАКЕ ПРАЗНИЧНЕ ТРПЕЗЕ: Слатка и неодољива, а спрема се брзо, лако и без печења
24. 12. 2024. у 11:00Новости онлине

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)