НЕОДОЉИВИ ЧОКОЛАДНИ РАСПУЦАНЦИ: Једноставна посластица која ће вас одушевити
Припрема чоколадних распуцанаца је једноставна, а резултат је фантастичан – хрскави споља, мекани изнутра, са богатим чоколадним укусом који се топи у устима.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 200 г тамне чоколаде (минимум 50% какаоа)
- 150 г шећера
- 2 јајета
- 1 кашичица ванилин шећера
- 150 г брашна
- 1/2 кашичице прашка за пециво
- Прстохват соли
- 100 г несланог путера, отопљеног
- 50 г какао праха
- 50 г прах шећера (за посипање)
Припрема:
У малој посуди отопите тамну чоколаду на пари или у микроталасној пећници. Оставите да се мало охлади док припремате остале састојке.
У већој посуди умутите јаја са шећером и ванилин шећером док смеса не постане светла и пенаста, отприлике 3-5 минута.
У смесу са јајима додајте отопљену чоколаду и отопљени путер. Добро сједините све састојке. У другој посуди помешајте брашно, какао прах, прашак за пециво и прстохват соли. Постепено додајте ову мешавину у течну смесу, мешајући док не добијете густу и лепљиву смесу. Покријте посуду са смесом и ставите је у фрижидер на најмање 2 сата, или чак преко ноћи. Ово је кључни корак да би колачићи добили своју карактеристичну текстуру. Када је смеса охлађена, узимајте малу количину смесе и обликујте куглице, величине ораха. Уваљајте сваку куглицу у прах шећер, тако да буде равномерно прекривена.
Загрејте рерну на 180 °C и обложите плех папиром за печење. Ставите куглице на плех, остављајући довољно простора између њих, јер ће се током печења проширити. Печете их око 10-12 минута, док не постану чврсти споља, али мекани изнутра.
Оставите колачиће да се охладе на плеху неколико минута пре него што их пренесете на решетку да се потпуно охладе.
Ови чоколадни распуцанци ће се с временом стврднути, а њихов спољни слој ће постати прелеп и крцкав, док ће унутрашњост остати мекана и сочна.
(ona)
Препоручујемо

ЛАВА КОЛАЧ: Савршена чоколадна посластица која крије најукусније изненађење (ВИДЕО)
08. 01. 2025. у 18:18Новости онлине

СПРЕМИТЕ ШАМПИТУ: Најкремастији колач, који буди носталгију на дане детињства
07. 01. 2025. у 14:00Новости онлине

КАПУЋИНО КОЦКЕ: Једноставан колач који се топи у устима (ВИДЕО)
02. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

КОЛАЧ СА МАКОМ И КАРАМЕЛ КРЕМОМ: Пробајте нешто једноставно, а другачије
01. 01. 2025. у 19:00Новости онлине

ПОРОДИЦЕ У ШОКУ НАКОН ШТО СУ ОТВОРИЛЕ КОВЧЕГЕ СА ТЕЛИМА: Нове бизарности након пада авиона у Индији
СИН жене која је погинула у паду авиона компаније Air India изјавио је за Би-Би-Си да су у ковчегу с телом његове мајке пронађени и „други остаци“.
23. 07. 2025. у 16:49

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

НАУЧНИЦИ У СТРАХУ - РИЗИК ОД НЕСТАНКА: Ада Бојана и Бококоторски залив у опасности - море никада није било такво
НИВО Јадранског мора ће, према пројекцијама, до краја века порасти 35 центиметара (цм), што ће угрозити обалска подручја, посебно подручје Аде Бојане и делове Бококоторског залива, наводи се у прошлогодишњем Нацрту Националног плана Црне Горе за прилагођавање на климатске промене.
25. 07. 2025. у 08:55
Коментари (0)