ТОРТА СА ВИШЊАМА: За мање од пола сата спремите кремасту посластицу којој нема премца

Јована Васић

26. 01. 2025. у 11:00

Торта са вишњама има желирани слој вишања и укусан крем између патишпања, само се топи у устима.

ТОРТА СА ВИШЊАМА: За мање од пола сата спремите кремасту посластицу којој нема премца

Foto: Printskrin Youtube / DieBestenRezepte

Састојци:

За тесто:

  • 5 јаја
  • прстохват соли
  • 150 г шећера
  • 160 г брашна
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 30 мл уља
  • 30 мл кључале воде

За џем од вишања:

  • 600 г вишње
  • 50 г шећера
  • 25 г кукурузног скроба
  • 80 мл воде
  • 1/2 кашичице лимунске киселине

За крем:

  • 600 г крем сира
  • 300 г слатке павлаке
  • 90 г шећера

Припрема:

За торту прво у чинији помешајте жуманца са шећером и умутите миксером. У смесу додајте брашно, прашак за пециво и промешајте метлицом. Додајте уље и врелу воду и мешајте. Сипајте смесу у припремљени калуп за колаче 18x28 цм, чији се оквир скида, и обложите га папиром за печење. Пеците на 180 степени, 30 минута.

У шерпу сипајте вишње и шећер и отопите на лаганој ватри. Помешајте кукурузни скроб и воду па и њих умешајте. Затим додајте лимунску киселину и наставите да крчкате на рингли. Сипајте у чинију када је готово. Прекријте најлонском фолијом.

Патишпањ извадите из рерне, исеците га хорзонтално на три једнака дела. Потом направите крем тако што ћете да помешате крем сир, слатку павлаку и шећер и умутите миксером. Сваки слој патишпања премажите кремом. Преко сваког крема ставите слој припремљених вишања. Завршите слојем крема па одозго украсите припремљеним вишњама. Охладите је 4 сата и сервирајте.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЈЕЗИВ ПАД: Скијашица једва остала жива, хитно превежена у болницу (ФОТО)