ТОРТА МОНАХИЊИНА ТАЈНА: Дезерт који ћете одмах пожелити да пробате
Торта монахињина тајна је врло раскошна и богата сиром, а прелива се чоколадом.

Foto: Printscreen Youtube/Home Made Recipes
Састојци:
За прву кору:
- 100 г маргарина
- 100 г шећера у праху
- 100 г брашна
- 4 жуманца
- 1/2 кашичице прашка за пециво
За другу кору:
- 150 г брашна
- 75 г маргарина
- 50 г шећера у праху
- 2 жуманца
- 1/2 кашичице прашка за пециво
- 2 кашичице какаоа
За крем од сира:
- 400 г свежег сира
- 170 г шећера у праху
- 1 пакет пудинга од ваниле
- 4 јајета
- 100 г маргарина
- 1/2 кашичице прашка за пециво
За пудинг крем:
- 400 мл млека
- 1 кесица пудинга од ваниле
- 2 кашике шећера
- 180 г путера
- 1 паковање црвеног желеа
За чоколадну глазуру:
- 1 кашика путера
- 3 кашике какао праха
- 5 кашика млека
- 120 г шећера
Додатно:
- шака пржених млевених ораха за посипање
Припрема:
Како бисте направили торту, направите прву кору. Омекшали маргарин умутите са шећером у праху, затим додајте једно по једно јаје и брашно просејано са прашком за пециво. Тесто ставите у плех обложен папиром за печење (тепсија 25x25 цм) и пеците око 20 минута на 180°Ц.
Након тога направите другу кору, тако што ћете да замесите тесто од састојака, осим какаоа. Поделите смесу на два дела. Један део ставите у фрижидер, а у други део смесе додајте какао, поново премесите и ставите у замрзивач.
Почните да правите крем од сира тако што ћете да одвојите јаја на жуманца и беланца. Умутите беланца. Умутите маргарин са шећером у праху, додајте жуманца, свежи сир, пудинг, прашак за пециво и пенасто умућен снег од беланаца. Смрзнуто смеђе тесто нарендајте на крупно ренде. И све изрендано тесто у деловима додајте у овај крем, мешајући. Раширите светло тесто преко плеха обложеног папиром за печење. Пеците на 180°Ц док не порумени, око 10-15 минута. По печеном тесту равномерно распоредите крем од сира и пеците на 175°Ц око 45-60 минута.
Затим направите пудинг крем. Растворите желе у 60 мл куване воде. У 60 мл млека растворите пудинг и шећер, преостало млеко оставите да прокључа, сипајте пудинг и уз снажно мешање кувајте, док се не згусне. Охладите пудинг. Умутити путер, додајући пудинг и желе.
На печено светло тесто намажите пудинг крем и одозго ставите тамно тесто. Све састојке за глазуру помешати и кувајте на тихој ватри, мешајући, док се не згусне. Поспите преко торте глазуру и преко глазуре орахе. Уживајте!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЧОКОЛАДНА ТРИЛОГИЈА: Феноменална торта са три врсте чоколаде
24. 01. 2025. у 15:00Новости онлине

БРЗИНСКИ РЕЦЕПТ ЗА ПЛАЗМА ТОРТУ: Предлажемо вам да пробате рецепт која успева буквално свима
19. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

НАПРАВИТЕ УКУСНУ ТОРТУ ЗА СВЕТОГ ЈОВАНА: Ледено царство је прави хит и десерт који ће да заузме централно место на славској трпези
17. 01. 2025. у 15:00Новости онлине

НЕОДОЉИВА МОЦАРТ ТОРТА ЗА СВЕ ПРИЛИКЕ: Краљевски спој нутеле, марципана и пистаћа (ВИДЕО)
21. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)