БАКИН РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕНУ СЛАВСКУ ТОРТУ: Незабораван укус ове домаће посластице распаметиће све госте
УЖИВАЈТЕ у савршено уравнотеженим укусима чоколаде и орашастих плодова – идеалним за посебне прилике и окупљања!

Foto: Profimedia
Састојци:
За коре:
6 јаја
150 г шећера
150 г чоколаде за кување
150 г путера
100 г брашна
1 кашичица прашка за пециво
1 кашика какао праха
За фил:
500 мл млека
150 г шећера
100 г чоколаде за кување
3 кашике брашна
2 кашике какао праха
200 г путера
1 ванилин шећер
За глазуру:
100 г чоколаде за кување ФОТО:Профимедиа
50 г путера
За декорацију:
100 г орашастих плодова (ораси, бадеми, лешници, индијски ораси…)
Припрема:
Раздвојите беланца и жуманца. Беланца умутите са половином шећера док не постану чврст снег. Чоколаду и путер отопите на пари док смеса не постане глатка и оставите да се прохлади. Жуманца умутите са преосталим шећером док не постану светла и пенаста. Додајте им прохлађену чоколаду с путером, па нежно промешајте. Умешајте просејано брашно, прашак за пециво и какао. На крају лагано додајте снег од беланаца.
Смесу за коре сипајте у округли калуп (24 цм) обложен папиром за печење и пеците на 180°Ц око 25-30 минута, док чачкалица забодена у средину не изађе сува. Када се кора охлади, пресеците је на два или три дела.
У мало млека размутите брашно и какао док не постане глатко. Остатак млека прокувајте са шећером и ванилин шећером. Додајте размућену смесу и кувајте док се не згусне као пудинг. Додајте чоколаду и мешајте док се не отопи. Када се крем охлади, пенасто умутите путер и додајте га крему.
Коре по жељи натопите млеком, премажите филом и слажите једну на другу. Премажите торту споља преосталим филом. Отопите чоколаду с путером и прелијте торту да добијете сјајну глазуру. Декоришите орашастим плодовима као на фотографији, или по жељи.
(Лепоте Србије)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)