БАКИН РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕНУ СЛАВСКУ ТОРТУ: Незабораван укус ове домаће посластице распаметиће све госте
УЖИВАЈТЕ у савршено уравнотеженим укусима чоколаде и орашастих плодова – идеалним за посебне прилике и окупљања!
Састојци:
За коре:
6 јаја
150 г шећера
150 г чоколаде за кување
150 г путера
100 г брашна
1 кашичица прашка за пециво
1 кашика какао праха
За фил:
500 мл млека
150 г шећера
100 г чоколаде за кување
3 кашике брашна
2 кашике какао праха
200 г путера
1 ванилин шећер
За глазуру:
100 г чоколаде за кување
50 г путера
За декорацију:
100 г орашастих плодова (ораси, бадеми, лешници, индијски ораси…)
Припрема:
Раздвојите беланца и жуманца. Беланца умутите са половином шећера док не постану чврст снег. Чоколаду и путер отопите на пари док смеса не постане глатка и оставите да се прохлади. Жуманца умутите са преосталим шећером док не постану светла и пенаста. Додајте им прохлађену чоколаду с путером, па нежно промешајте. Умешајте просејано брашно, прашак за пециво и какао. На крају лагано додајте снег од беланаца.
Смесу за коре сипајте у округли калуп (24 цм) обложен папиром за печење и пеците на 180°Ц око 25-30 минута, док чачкалица забодена у средину не изађе сува. Када се кора охлади, пресеците је на два или три дела.
У мало млека размутите брашно и какао док не постане глатко. Остатак млека прокувајте са шећером и ванилин шећером. Додајте размућену смесу и кувајте док се не згусне као пудинг. Додајте чоколаду и мешајте док се не отопи. Када се крем охлади, пенасто умутите путер и додајте га крему.
Коре по жељи натопите млеком, премажите филом и слажите једну на другу. Премажите торту споља преосталим филом. Отопите чоколаду с путером и прелијте торту да добијете сјајну глазуру. Декоришите орашастим плодовима као на фотографији, или по жељи.
(Лепоте Србије)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КАНДИДАТ ЗА РУМУНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ЂОРЂЕСКУ: Украјина је измишљена држава, биће подељена сто посто
КАНДИДАТ за председника Румуније Калин Ђорђеску изјавио је да је Украјина „измишљена држава“ коју ће поделити суседи.
30. 01. 2025. у 13:44
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком
НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.
29. 01. 2025. у 18:41
Коментари (0)