ФРАНЦУСКА КРЕМПИТА СА ВИШЊАМА: Укус који се не заборавља лако
ФРАНЦУЗИ су прави мајстори за посластице, а кремпита са вишњама је врхунац гастрономије

Foto: Printskrin Youtube
Састојци:
- паковање готових кора за кремпиту
Ванил крем
- 6 јаја
- 300 гр шећера
- 3 ванил шећера
- 250 гр густина
- 1,5 л млека
- 1 кашичица ванила екстрата
- 50 гр путера
- 200 мл слатке павлаке
- 200 гр путера
Још је потребно:
- 300 мл слатке павлаке
Фил од вишања:
- 400 гр. смрзнутих вишања
- 100 гр. шећера
- 50 гр. густина
- 100 мл. воде за посипање
- шећер у праху за посипање
Припрема:
Умутите жуманца са шећером и ванил шећером, па им додајте густин. Затим у млеку скувајте жуманца са густином. Када се прохлади додајте путер и слатку павлаку.
Умутите слатку павлаку и оставите је да достоји.
Затим скувајте фил од вишања са шећером и густином и мало воде. Када и он постане кремаст оставите га да се охлади.
Ређајте кремпиту тако што ћете ставити корицу за кремпиту, па жути фил, па фил од вишње па опет жути фил и на крају корицу.
Детаљно упутство погледајте овде:
(стил.курир)
Препоручујемо

ПЛАЗМА КУГЛИЦЕ ПРЕЛИВЕНЕ ЧОКОЛАДОМ: Посластица пуна укуса која се једе у једном залогају
16. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

АНТИСРПСКИ НОВИНАР ПРЕКАРДАШИО: Рекламира фирму преко "обојене револуције"
04. 01. 2025. у 19:17

ШОК ОТКРИЋЕ, ЕВО КО ВОДИ ОБОЈЕНУ РЕВОЛУЦИЈУ У СРБИЈИ! Вучићевић разоткрио блокадерско-криминалну хоботницу, у све умешан ректор Ђокић!
ГЛАВНИ уредник Информер ТВ Драган Ј. Вучићевић открио је шокантне податке о медијско-политичкој, блокадерској криминалној хоботници која се крије иза покушаја изазивања грађанског рата у Србији.
20. 07. 2025. у 15:05

ШОК ПРИЗОР НА ЕВЗОНИЈУ: Човек стигао на границу у ово време, нема живе душе! Ево када да кренете пут Грчке
ЛЕТЊИ одмор за многе грађане Србије и региона започиње у бескрајном реду на граничном прелазу Евзони, на улазу из Северне Македоније у Грчку.
20. 07. 2025. у 11:15

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)