ФРАНЦУСКА КРЕМПИТА СА ВИШЊАМА: Укус који се не заборавља лако

01. 02. 2025. у 09:00

ФРАНЦУЗИ су прави мајстори за посластице, а кремпита са вишњама је врхунац гастрономије

ФРАНЦУСКА КРЕМПИТА СА ВИШЊАМА: Укус који се не заборавља лако

Foto: Printskrin Youtube

Састојци:

  • паковање готових кора за кремпиту

Ванил крем

  • 6 јаја
  • 300 гр шећера
  • 3 ванил шећера
  • 250 гр густина
  • 1,5 л млека
  • 1 кашичица ванила екстрата
  • 50 гр путера
  • 200 мл слатке павлаке
  • 200 гр путера

Још је потребно:

  • 300 мл слатке павлаке

Фил од вишања:

  • 400 гр. смрзнутих вишања
  • 100 гр. шећера
  • 50 гр. густина
  • 100 мл. воде за посипање
  • шећер у праху за посипање

Припрема:

Умутите жуманца са шећером и ванил шећером, па им додајте густин. Затим у млеку скувајте жуманца са густином. Када се прохлади додајте путер и слатку павлаку.

Умутите слатку павлаку и оставите је да достоји.

Затим скувајте фил од вишања са шећером и густином и мало воде. Када и он постане кремаст оставите га да се охлади.

Ређајте кремпиту тако што ћете ставити корицу за кремпиту, па жути фил, па фил од вишње па опет жути фил и на крају корицу.

Детаљно упутство погледајте овде:

(стил.курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК ОТКРИЋЕ, ЕВО КО ВОДИ ОБОЈЕНУ РЕВОЛУЦИЈУ У СРБИЈИ! Вучићевић разоткрио блокадерско-криминалну хоботницу, у све умешан ректор Ђокић!

ШОК ОТКРИЋЕ, ЕВО КО ВОДИ ОБОЈЕНУ РЕВОЛУЦИЈУ У СРБИЈИ! Вучићевић разоткрио блокадерско-криминалну хоботницу, у све умешан ректор Ђокић!

ГЛАВНИ уредник Информер ТВ Драган Ј. Вучићевић открио је шокантне податке о медијско-политичкој, блокадерској криминалној хоботници која се крије иза покушаја изазивања грађанског рата у Србији.

20. 07. 2025. у 15:05

Коментари (0)

НОВАК ЂОКОВИЋ СЕ ПОВУКАО: Јаник Синер се одмах одлучио на исти потез