ПРЕУКУСАН, А СПРЕМА СЕ ЗА ЧАС: Воћни колач са пишкотама
ВОЋНИ колач са пишкотама је савршен јер не морају ни да се пеку коре ни да се кувају креме. Лаган је и укусан.
Састојци:
- 350 мл киселе павлаке
- 250 г пишкота
- 250 г банана
- 200 г црвеног воћа
- 200 г умућеног шлага
- 300 мл газиране воде
- 4 кашике шећера
- 1 ванилин шећер
- 70 г чоколаде
- 200 мл сока
- 1 кашика млевеног кекса за украс
Савет за непечени колач:
Непечени колач је укуснији када одстоји дан или два.
Рецепт за воћни колач:
Како бисте направили овај колач прво помешајте киселу павлаку, ванилин и обичан шећер. Шлаг умутите са киселом водом и поделите на 3 једнака дела. Једну трећину шлага одвојите. Преостали шлаг помешајте са ситно сецканом чоколадом.
Пишкоте натапајте у сок па ређајте на припремљени калуп. Затим их премажите са половином смесе од киселе павлаке. Преко тога ставите воће по избору, на пример малине. Половину смесе шлага са чоколадом ставите преко воћа. Затим ставите ред пишкота, па премажите другом половином смесе са киселом павлаком. Преко те смесе ставите банану исецкану на колутове.
Преко банана ставите другу половину шлага са чоколадом и одозго ставите обичан шлаг који сте одвојили. Поспите млевеним кексом. Можда ћете желети да испробате и оригинални рецепт за трилеће.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО - ДР НОВОСТИ: Јетра воли кафу | Проф. др Тамара Миловановић
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ФРАНЦУСКА КРЕМПИТА СА ВИШЊАМА: Укус који се не заборавља лако
01. 02. 2025. у 09:00
ПЛАЗМА КУГЛИЦЕ ПРЕЛИВЕНЕ ЧОКОЛАДОМ: Посластица пуна укуса која се једе у једном залогају
16. 01. 2025. у 11:00Новости онлине
ПУТИН: Ситуација у Курској области веома тешка
ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин је током састанка са вршиоцем дужности гувернера Курске области Александром Хиштајном изјавио да је ситуација у региону веома тешка.
05. 02. 2025. у 17:31
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
(УЗНЕМИРУЈУЋ СНИМАК) Дечак (15) хтео да опљачка пензионера (70) - овај га убио пиштољем, па докрајчио још једним метком
ДОК је покушавао да отвори врата аутомобила, старац је извадио револвер и упуцао младића из близине, а потом га је "оверио".
03. 02. 2025. у 16:43
Коментари (0)