ЈЕДНА ОД НАЈЛЕПШИХ ОРИЈЕНТАЛНИХ ПОСЛАСТИЦА: Старински рецепт за босанске урмашице

Mina Izgarević

06. 02. 2025. у 13:00

БОСАНСКИ урмашице су просто институција међу посластицама, а ево како да их направите код куће

ЈЕДНА ОД НАЈЛЕПШИХ ОРИЈЕНТАЛНИХ ПОСЛАСТИЦА: Старински рецепт за босанске урмашице

Foto: Jutjub/Printskrin/Binin Sahan

Састојци:

Тесто:

– 2 јаја

– 2 шољице шећера

– 2 шољице уља

– брашна по потреби

– пола прашка за пециво

Прелив:

– 9 шољица шећера

– 11 шољица воде

Фото: Схуттерстоцк

 

Припрема:

Умутити јаја са шећером и уљем. Постепено додавати брашно и прашак за пециво док се не добије маса средње тврдоће.

Од теста обликовати куглице величине већег ораха, мало их спљоштити и притиснути уз ренде(најситније рупице).

Слагати урмашице у суву тепсију (неподмазану) и пећи на 200-220 степени док не порумене.

За то време направити прелив тако што се шећер залије водом и промеша добро кашиком да се шећер истопи.

Додати сок од једног лимуна.

Печене урмашице залити хладним (некуваним) преливом и поклопити да се урмашице охладе и упију прелив.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО - ДР НОВОСТИ: Јетра воли кафу | Проф. др Тамара Миловановић

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СРБИН ЗАТРЕСАО МРЕЖУ ПРОТИВНИКА: Тадић са два гола угасио Сивас и обрадовао Жозе Муриња (ВИДЕО)