ЛАКО И БРЗО СЕ СПРЕМА: Најлепши чоколадни брауни са поморанџом

Mina Izgarević

07. 02. 2025. у 15:00

ЧОКОЛАДНИ брауни са поморанџом одушевиће госте, препун је чоколаде и предивног изгледа.

ЛАКО И БРЗО СЕ СПРЕМА: Најлепши чоколадни брауни са поморанџом

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 300 г црне чоколаде
  • 250 г маслаца
  • 200 г јаја
  • 130 г шећера
  • прстохват соли
  • 30 г кукурузног скроба

За фил:

  • 200 г беле чоколаде
  • наранџаста боја за храну
  • 200 г слатке павлаке
  • 5 г желатина

За глазуру:

  • свеже рендана кора од 1 поморанџе
  • 300 г слатке павлаке
  • 340 г црне чоколаде
  • 5 г желатина

Фото: Фрее Имагес Пиxабаy

 

Трик за отапање чоколаде:

Неотпаковану чоколаду само убаците у шерпицу и прелијте прокуваном водом. Окрените чоколаду пар пута кашиком. Биће савршено отопљена, само пажљиво отварајте омот, јер ће бити врућ.

Рецепт за чоколадни брауни са поморанџом:

Како бисте направили овај колач, дан раније помешајте корицу поморанџе у 300 г хладне, слатке павлаке. Покријте посуду и оставите у фрижидеру преко ноц́и. Обложите дно округлог плеха за торте од 20 цм алуминијумском фолијом и оставите га са стране. Загрејте рерну на 180°Ц.

Црну чоколаду изломите на комаде, а путер исеците на коцкице. Отопите их одвојено, па у отопљену чоколаду сипајте отопљени путер и промешајте да се сједине. Додајте јаја једно по једно добро мешајући након сваког додавања. Додајте шећер и умутите да се сједини. Додајте со и просејани кукурузни скроб и добро промешајте.

Сипајте смесу у припремљен плех и пеците на 180°Ц 25-30 минута. Извадите патишпањ из рерне и изравнајте горњи део задњом страном кашике, док је још вруцћ.

Оставите да се потпуно охлади. За фил од наранџе прво припремите желатин. Загрејте слатку павлаку, па у њу додајте желатин. Мешајте док се желатин не растопи. Прелијте смесу преко беле чокладе и промешајте да се растопи, па додајте наранџасту боју за храну.

Преко охлађеног патишпања сипајте наранџасти фил и ставите у замрзивач да се стегне. Пре него што направите глазуру, извадите смрзнути колач из калупа.

Ставите га на тањир за сервирање и ставите вец́и, обложени обруч за торту око колача, тако да је торта тачно на средини обруча. За глазуру, прво припремите желатин и изломите црну чоколаду на комаде. Загрејте слатку павлаку са ренданом корицом поморанџе само до кључања. Склоните са рингле, па додајте желатин.

Добро промешајте и прелијте преко чоколаде. Мешајте док не добијете уједначен и сјајан ганаш. Прелијте глазуру преко смрзнутог наранџастог фила и оставите да одстоји у фрижидеру неколико сати. Уживајте! Можда ћете желети да направите и чоколадни колач са сувим шљивама.

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО - ДР НОВОСТИ: Јетра воли кафу | Проф. др Тамара Миловановић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.

05. 06. 2025. у 17:05

ВРТОГЛАВА СУМА: Колику националну пензију прима Љиљана Благојевић

ВРТОГЛАВА СУМА: Колику националну пензију прима Љиљана Благојевић

ЈЕДНА од наших најистакнутијих драмских уметница Љиљана Благојевић отишла је у пензију, а налази се међу двадесетчетворо уметника, који ће примају националну пензију за допринос култури.

07. 06. 2025. у 11:30

Коментари (0)

ДРОНОВИ СУ СТВАР ПРОШЛОСТИ: Албанци ово спремају Србима за меч у Тирани?