ЛАКО И БРЗО СЕ СПРЕМА: Најлепши чоколадни брауни са поморанџом

Mina Izgarević

07. 02. 2025. у 15:00

ЧОКОЛАДНИ брауни са поморанџом одушевиће госте, препун је чоколаде и предивног изгледа.

ЛАКО И БРЗО СЕ СПРЕМА: Најлепши чоколадни брауни са поморанџом

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 300 г црне чоколаде
  • 250 г маслаца
  • 200 г јаја
  • 130 г шећера
  • прстохват соли
  • 30 г кукурузног скроба

За фил:

  • 200 г беле чоколаде
  • наранџаста боја за храну
  • 200 г слатке павлаке
  • 5 г желатина

За глазуру:

  • свеже рендана кора од 1 поморанџе
  • 300 г слатке павлаке
  • 340 г црне чоколаде
  • 5 г желатина

Фото: Фрее Имагес Пиxабаy

 

Трик за отапање чоколаде:

Неотпаковану чоколаду само убаците у шерпицу и прелијте прокуваном водом. Окрените чоколаду пар пута кашиком. Биће савршено отопљена, само пажљиво отварајте омот, јер ће бити врућ.

Рецепт за чоколадни брауни са поморанџом:

Како бисте направили овај колач, дан раније помешајте корицу поморанџе у 300 г хладне, слатке павлаке. Покријте посуду и оставите у фрижидеру преко ноц́и. Обложите дно округлог плеха за торте од 20 цм алуминијумском фолијом и оставите га са стране. Загрејте рерну на 180°Ц.

Црну чоколаду изломите на комаде, а путер исеците на коцкице. Отопите их одвојено, па у отопљену чоколаду сипајте отопљени путер и промешајте да се сједине. Додајте јаја једно по једно добро мешајући након сваког додавања. Додајте шећер и умутите да се сједини. Додајте со и просејани кукурузни скроб и добро промешајте.

Сипајте смесу у припремљен плех и пеците на 180°Ц 25-30 минута. Извадите патишпањ из рерне и изравнајте горњи део задњом страном кашике, док је још вруцћ.

Оставите да се потпуно охлади. За фил од наранџе прво припремите желатин. Загрејте слатку павлаку, па у њу додајте желатин. Мешајте док се желатин не растопи. Прелијте смесу преко беле чокладе и промешајте да се растопи, па додајте наранџасту боју за храну.

Преко охлађеног патишпања сипајте наранџасти фил и ставите у замрзивач да се стегне. Пре него што направите глазуру, извадите смрзнути колач из калупа.

Ставите га на тањир за сервирање и ставите вец́и, обложени обруч за торту око колача, тако да је торта тачно на средини обруча. За глазуру, прво припремите желатин и изломите црну чоколаду на комаде. Загрејте слатку павлаку са ренданом корицом поморанџе само до кључања. Склоните са рингле, па додајте желатин.

Добро промешајте и прелијте преко чоколаде. Мешајте док не добијете уједначен и сјајан ганаш. Прелијте глазуру преко смрзнутог наранџастог фила и оставите да одстоји у фрижидеру неколико сати. Уживајте! Можда ћете желети да направите и чоколадни колач са сувим шљивама.

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО - ДР НОВОСТИ: Јетра воли кафу | Проф. др Тамара Миловановић

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК ОБРТ У СЛУЧАЈУ ЖЕНЕ КОЈА ПРОСИ У КНЕЗУ: Откривена права истина о Јасмини Јовановић (24)

ШОК ОБРТ У СЛУЧАЈУ ЖЕНЕ КОЈА ПРОСИ У КНЕЗУ: Откривена права истина о Јасмини Јовановић (24)

МРЕЖЕ су преплављене последњих дана фотографијом младе мајке која проси у Улици кнеза Михаила у Београду, а која је, како се испоставило провером полиције, професионални преварант и професионално се бави породичним просјачењем.

07. 02. 2025. у 14:50

Коментари (0)

НЕ ЗНАМ ШТА СЕ ДОГОДИЛО: Прве речи Хорхе Мартина пред операцију (ВИДЕО)