СОЧНО КРЕМАСТО УЖИВАЊЕ: Розен торта са маком и белом чоколадом

Новости онлине

08. 02. 2025. у 10:00

Уживајте у овој кремастој розен торти са маком и белом чоколадом!

СОЧНО КРЕМАСТО УЖИВАЊЕ: Розен торта са маком и белом чоколадом

Фото Shutterstock

Састојци:

куповне Розен коре – 1 паковање, око 8-10 кора

Фил са маком:

500 мл млека
150 г шећера
150 г млевеног мака
2 кашике гриза
1 кашичица екстракта ваниле
100 г путера

Фил са белом чоколадом:

500 мл млека
150 г беле чоколаде
2 кашике густина (скроб)
100 г шећера
100 г путера

Глазура:

150 г беле чоколаде
3 кашике уља

Фото Shutterstock

Припрема розен торте:

Фил са маком: У шерпу сипати млеко и шећер, па загрејати до кључања. Додати млевени мак и кувати на лаганој ватри 2-3 минута. Умутити гриз са мало хладног млека и додати у мак, уз стално мешање док се не згусне. Додати ванилу и путер, мешати док се не отопи и сједини. Оставити да се мало прохлади.

Фил са белом чоколадом: У 400 мл млека ставити шећер и загрејати до кључања. У преосталих 100 мл млека размутити густин и сипати у кључало млеко. Кувати док се не згусне. Додати белу чоколаду и мешати док се не отопи. Склонити са ватре и умешати путер док не постане глатко.

Слагање торте: На тацну ставити прву Розен кору и премазати танким слојем фила са маком. Покрити следећом кором, па нанети фил са белом чоколадом. Наставити наизменично док се не потроше сви састојци, завршавајући са кором.

Савети:

- Оставити торту у фрижидеру најмање 6 сати, најбоље преко ноћи, да се лепо стегне.
- Можете додати мало рума или лимунове корице у фил за додатни шмек.
- Сећи оштим ножем загрејаним у врелој води да би парчићи били уредни.

Глазура: Отопити белу чоколаду са уљем на пари или у микроталасној. Прелити преко последње коре и лепо поравнати.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК ОБРТ У СЛУЧАЈУ ЖЕНЕ КОЈА ПРОСИ У КНЕЗУ: Откривена права истина о Јасмини Јовановић (24)

ШОК ОБРТ У СЛУЧАЈУ ЖЕНЕ КОЈА ПРОСИ У КНЕЗУ: Откривена права истина о Јасмини Јовановић (24)

МРЕЖЕ су преплављене последњих дана фотографијом младе мајке која проси у Улици кнеза Михаила у Београду, а која је, како се испоставило провером полиције, професионални преварант и професионално се бави породичним просјачењем.

07. 02. 2025. у 14:50

Коментари (0)

НЕ МОЖЕ БИТИ МИРАН: Власник Панатинаикоса поново суспендован