СОЧНО КРЕМАСТО УЖИВАЊЕ: Розен торта са маком и белом чоколадом
Уживајте у овој кремастој розен торти са маком и белом чоколадом!

Фото Shutterstock
Састојци:
куповне Розен коре – 1 паковање, око 8-10 кора
Фил са маком:
500 мл млека
150 г шећера
150 г млевеног мака
2 кашике гриза
1 кашичица екстракта ваниле
100 г путера
Фил са белом чоколадом:
500 мл млека
150 г беле чоколаде
2 кашике густина (скроб)
100 г шећера
100 г путера
Глазура:
150 г беле чоколаде Фото Shutterstock
3 кашике уља
Припрема розен торте:
Фил са маком: У шерпу сипати млеко и шећер, па загрејати до кључања. Додати млевени мак и кувати на лаганој ватри 2-3 минута. Умутити гриз са мало хладног млека и додати у мак, уз стално мешање док се не згусне. Додати ванилу и путер, мешати док се не отопи и сједини. Оставити да се мало прохлади.
Фил са белом чоколадом: У 400 мл млека ставити шећер и загрејати до кључања. У преосталих 100 мл млека размутити густин и сипати у кључало млеко. Кувати док се не згусне. Додати белу чоколаду и мешати док се не отопи. Склонити са ватре и умешати путер док не постане глатко.
Слагање торте: На тацну ставити прву Розен кору и премазати танким слојем фила са маком. Покрити следећом кором, па нанети фил са белом чоколадом. Наставити наизменично док се не потроше сви састојци, завршавајући са кором.
Савети:
- Оставити торту у фрижидеру најмање 6 сати, најбоље преко ноћи, да се лепо стегне.
- Можете додати мало рума или лимунове корице у фил за додатни шмек.
- Сећи оштим ножем загрејаним у врелој води да би парчићи били уредни.
Глазура: Отопити белу чоколаду са уљем на пари или у микроталасној. Прелити преко последње коре и лепо поравнати.

ШОК ОТКРИЋЕ, ЕВО КО ВОДИ ОБОЈЕНУ РЕВОЛУЦИЈУ У СРБИЈИ! Вучићевић разоткрио блокадерско-криминалну хоботницу, у све умешан ректор Ђокић!
ГЛАВНИ уредник Информер ТВ Драган Ј. Вучићевић открио је шокантне податке о медијско-политичкој, блокадерској криминалној хоботници која се крије иза покушаја изазивања грађанског рата у Србији.
20. 07. 2025. у 15:05

ШОК ПРИЗОР НА ЕВЗОНИЈУ: Човек стигао на границу у ово време, нема живе душе! Ево када да кренете пут Грчке
ЛЕТЊИ одмор за многе грађане Србије и региона започиње у бескрајном реду на граничном прелазу Евзони, на улазу из Северне Македоније у Грчку.
20. 07. 2025. у 11:15

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)