САВРШЕНА ПОСЛАСТИЦА: Куглице од сувог воћа и кикирикија преливене чоколадом
КУГЛИЦЕ од сувог воћа и кикирикија преливене чоколадом се не пеку, врло су здрав десерт и идеалне за славља.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 160 г сувих шљива без коштица
- 150 г урми
- 40 г црне чоколаде
- 100 г кикирикија
За глазуру:
- 70 г црне чоколаде
- 1 кашика биљног уља
- 3 кашике измрвљеног кикирикија
Суве шљиве извор здравља
Суве шљиве садрже велику количину витамина и минерала. Одличан су извор витамина А и К, садрже рибофлавин и друге витамине Б комплекса. Најважније од свега, богате су калијумом, магнезијумом, фосфором и бакром. Корисне су за метаболизам и здравље костију.

Фото: Shutterstock
Рецепт за куглице од сувог воћа и кикирикија:
За ове куглице исперите суве шљиве и урме, и прелијте кључалом водом 15-20 минута. Кикирики самељите у блендеру. Посебно изблендирајте суве шљиве и урме без коштица. Помешајте мрвице кикирикија и мешавину сувог воц́а у чинији и лагано промешајте.
Растопите чоколаду на пари и додајте у смесу. Све добро измешајте. Затим узмите малу количину смесе и уваљајте је у куглицуе. Половину куглица уваљајте у млевени кикирики.
За глазуру истопите чоколаду и додајте уље, па промешајте. Умочите преостале куглице у чоколаду. Ставите бомбоне у фрижидер или замрзивач да се глазура стегне 15-20 минута. Уживајте! Можда ћете желети да направите и куглице са гризом и пудингом од јагода.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО - DR NOVOSTI: Jetra voli kafu | Prof. dr Tamara Milovanović
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕТЕ: Пилав на турски начин, са сувим воћем и орашастим плодовима
05. 02. 2025. у 13:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)