КОЛАЧ ОД ВИШАЊА У СИРУПУ ОД ПРОСЕКА: Рецепт који ће одушевити све сладокусце

Јована Васић

18. 02. 2025. у 09:00

Колач од вишања у сирупу од просека је заиста права рапсодија укуса, састојци које ћете радо да комбинујете.

КОЛАЧ ОД ВИШАЊА У СИРУПУ ОД ПРОСЕКА: Рецепт који ће одушевити све сладокусце

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 360 мл незаслађеног сока од вишње
  • 750 мл просека
  • 300 г шећера, подељено
  • 1 велико јаје
  • 280 г смрзнутих вишања, одмрзнутих
  • 1 шоља вишенаменског брашна
  • 230 г соде бикарбоне
  • 1 кашичица соли
  • 1/2 кашичице ванилиног екстракта
  • 1 кашика растопљеног путера

Припрема:

Како бисте направили овај колач за сируп сипајте сок од вишње, просеко и шећер у шерпу и оставите да проври на јакој ватри. Смањите топлоту и кувајте на лаганој ватри док не добије изглед сирупа и смањи се за најмање пола, око 40 минута.

Одвојите 240 г вишања за колач, па додајте преостале вишње у сируп и оставите да се охлади. Загрејте рерну на 180 степени Ц. Обложите квадратну тепсију папиром за печење.

Помешајте шећер и јаје у чинији. Умешајте резервисане вишње. Додајте брашно, соду бикарбону, со, ванилин екстракт и путер и мешајте. Смесу распоредите у припремљену тепсију.

Пеците у загрејаној рерни док чачкалица не буде чиста, 30 до 40 минута. Колач ће се "срушити" у средини, и тако и треба да буде. Охладите га на решетки на собној температури.

Исеците колач и сваку порцију прелијте обилно сирупом са вишњама. Сервирајте топло и уживајте!

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ХАОС! Доналд Трамп донео одлуку која би могла да изазове озбиљан проблем