КОЛАЧ МЕДЕНО СРЦЕ: Феноменална посна посластица, која ће вас освојити на први залогај
Лака и брза припрема од мало састојака, а резултат – као да сте врхунски посластичар!

Foto: Jutjub/Printskrin/ Arijeva kuhinja
Састојци:
- 2 чаше брашна
- 1,5 чаша млека
- 1,5 чаша шећера
- 2 кашичице прашка за пециво
- 1/2 кесице млевеног цимета
- џем од кајсије по укусу
За глазуру:
- 2 кашике уља
- 200 г чоколаде за кување
Припрема:
Сипајте у дубоку чинију млеко, па му додајте шећер и мешајте док се шећер не отопи.
Потом, мало по мало, додајте брашно претходно помешано са циметом и прашком за пециво, па мешајте док не разбијете громуљице.
Сипајте половину смесе у плех обложен пек-папиром, па ставите да се запече на 10 минута у рерни загрејаној на 200 степени.
Потом извадите, намажите џемом од кајсија, па прелијте другом половином смесе и вратите да се пече још 20 минута.
Извадите из рерне и оставите да се мало прохлади.
Прелијте глазуром од чоколаде отопљене с две кашике уља.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЛАКО И БРЗО СЕ СПРЕМА: Најлепши чоколадни брауни са поморанџом
07. 02. 2025. у 15:00

РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНЕ ПАДОБРАНЦЕ: Слаткиш који је обележио свачије детињство
22. 01. 2025. у 14:00Новости онлине

"РЕЦИТЕ МИ..." Трамп се нагнуо ка Порошенку, па му поставио питање које га је оставило у чуду
АМЕРИЧКИ лидер Доналд Трамп је током свог првог председничког мандата питао бившег украјинског лидера Петра Порошенка о томе да ли је Крим Русија.
13. 04. 2025. у 15:45

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (0)