КОЛАЧ МЕДЕНО СРЦЕ: Феноменална посна посластица, која ће вас освојити на први залогај

Јована Васић

25. 02. 2025. у 15:00

Лака и брза припрема од мало састојака, а резултат – као да сте врхунски посластичар!

КОЛАЧ МЕДЕНО СРЦЕ: Феноменална посна посластица, која ће вас освојити на први залогај

Foto: Jutjub/Printskrin/ Arijeva kuhinja

Састојци:

  • 2 чаше брашна
  • 1,5 чаша млека
  • 1,5 чаша шећера
  • 2 кашичице прашка за пециво
  • 1/2 кесице млевеног цимета
  • џем од кајсије по укусу

За глазуру:

  • 2 кашике уља
  • 200 г чоколаде за кување

Припрема:

Сипајте у дубоку чинију млеко, па му додајте шећер и мешајте док се шећер не отопи.
Потом, мало по мало, додајте брашно претходно помешано са циметом и прашком за пециво, па мешајте док не разбијете громуљице.
Сипајте половину смесе у плех обложен пек-папиром, па ставите да се запече на 10 минута у рерни загрејаној на 200 степени.
Потом извадите, намажите џемом од кајсија, па прелијте другом половином смесе и вратите да се пече још 20 минута.
Извадите из рерне и оставите да се мало прохлади.
Прелијте глазуром од чоколаде отопљене с две кашике уља.

(glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПУТИН ИМА ЗАНИМЉИВУ ПОНУДУ ЗА ТРАМПА: Даћемо вам минерале на територијама Украјине под руском контролом

ПУТИН ИМА ЗАНИМЉИВУ ПОНУДУ ЗА ТРАМПА: Даћемо вам минерале на територијама Украјине под руском контролом

РУСКИ лидер Владимир Путин изјавио је у понедељак увече за државне медије: "Спремни смо да сарађујемо са нашим партнерима, укључујући Американце", како би им омогућили приступ резервама минерала – укључујући оне на територијама Украјине под руском контролом.

25. 02. 2025. у 14:16

УЧИНИМО СРПСКУ ПОНОВО ВЕЛИКОМ Руди Ђулијани на скупу у Бањалуци ставио качкет: Мој пријатељ Трамп то поштује и цени

"УЧИНИМО СРПСКУ ПОНОВО ВЕЛИКОМ" Руди Ђулијани на скупу у Бањалуци ставио качкет: Мој пријатељ Трамп то поштује и цени

БИВШИ градоначелник Њујорка, адвокат и близак пријатељ америчког председника Доналда Трампа, Рудолф Ђулијани, рекао је на великом народном митингу у Бањалуци да је председник Републике Српске Милорад Додик снажан и посвећен лидер, те да се у САД враћа са идејом да се Српска учини поново великом.

25. 02. 2025. у 17:35

Коментари (0)

ХУМАНОСТ ПОД РЕФЛЕКТОРИМА – НОВИ КУЛТУРНИ САДРЖАЈУ У ПРОСТОРУ ФОНДАЦИЈЕ MOZZART