КОЛАЧ МЕДЕНО СРЦЕ: Феноменална посна посластица, која ће вас освојити на први залогај
Лака и брза припрема од мало састојака, а резултат – као да сте врхунски посластичар!

Foto: Jutjub/Printskrin/ Arijeva kuhinja
Састојци:
- 2 чаше брашна
- 1,5 чаша млека
- 1,5 чаша шећера
- 2 кашичице прашка за пециво
- 1/2 кесице млевеног цимета
- џем од кајсије по укусу
За глазуру:
- 2 кашике уља
- 200 г чоколаде за кување
Припрема:
Сипајте у дубоку чинију млеко, па му додајте шећер и мешајте док се шећер не отопи.
Потом, мало по мало, додајте брашно претходно помешано са циметом и прашком за пециво, па мешајте док не разбијете громуљице.
Сипајте половину смесе у плех обложен пек-папиром, па ставите да се запече на 10 минута у рерни загрејаној на 200 степени.
Потом извадите, намажите џемом од кајсија, па прелијте другом половином смесе и вратите да се пече још 20 минута.
Извадите из рерне и оставите да се мало прохлади.
Прелијте глазуром од чоколаде отопљене с две кашике уља.
(glossy)
Препоручујемо

ЛАКО И БРЗО СЕ СПРЕМА: Најлепши чоколадни брауни са поморанџом
07. 02. 2025. у 15:00

РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНЕ ПАДОБРАНЦЕ: Слаткиш који је обележио свачије детињство
22. 01. 2025. у 14:00Новости онлине

БУКТИ РАТ НА УЛИЦАМА ЕВРОПСКОГ ГРАДА: Нападнута возила са децом, одјекују пуцњи и сузавац (ВИДЕО)
ОКО 100 маскираних нападача који су махали металним шипкама и Молотовљевим коктелима напали су аутомобиле на ауто-путу и сукобили се са полицијом у централном француском граду Лиможу.
20. 07. 2025. у 10:03

ШОК ПРИЗОР НА ЕВЗОНИЈУ: Човек стигао на границу у ово време, нема живе душе! Ево када да кренете пут Грчке
ЛЕТЊИ одмор за многе грађане Србије и региона започиње у бескрајном реду на граничном прелазу Евзони, на улазу из Северне Македоније у Грчку.
20. 07. 2025. у 11:15

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)