ПОСНЕ ПАЛАЧИНКЕ ОД ХЕЉДИНОГ БРАШНА: Уживајте у омиљеној посластици и у данима поста

Јована Васић

04. 03. 2025. у 12:00

Овако припремљене могу стајати и два дана, танке су и укусне као да су мрсне.

ПОСНЕ ПАЛАЧИНКЕ ОД ХЕЉДИНОГ БРАШНА: Уживајте у омиљеној посластици и у данима поста

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 240 г хељдиног брашна
  • 240 г обичног брашна
  • 360 мл киселе воде
  • 1/2 кесице прашка за пециво
  • 1 кесица ванилиног шећера
  • мало уља

Припрема:

Како бисте направили посне палачинке, прво саставите хељдино и обично брашно, па умешајте ванилин шећер и прашак за пециво. У смесу постепено додајте киселу воду, па мутите док се све не сједини. Загрејте уље на тигању и пеците палачинке на уобичајен начин. Уживајте.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ НАПАЛИ СЕВЕРНО ОД КИЈЕВА: Десетине хиљада људи без струје и воде, Украјинци бесни због недостатка одбране

РУСИ НАПАЛИ СЕВЕРНО ОД КИЈЕВА: Десетине хиљада људи без струје и воде, Украјинци бесни због недостатка одбране

РУСКИ дронови гађали су у четвртак, 25. септембра, кључну инфраструктуру у градовима Чернигов и Нижин на северу Украјине, оставивши десетине хиљада становника без струје и воде.

25. 09. 2025. у 16:56

Коментари (0)

РУСИЈА И СРБИЈА У НЕВЕРИЦИ ЗБОГ СЦЕНЕ ИЗ АРЕНЕ: Сви су гледали шта ова жена ради усред утакмице! (ВИДЕО)