ПОСНЕ ПАЛАЧИНКЕ ОД ХЕЉДИНОГ БРАШНА: Уживајте у омиљеној посластици и у данима поста
Овако припремљене могу стајати и два дана, танке су и укусне као да су мрсне.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 240 г хељдиног брашна
- 240 г обичног брашна
- 360 мл киселе воде
- 1/2 кесице прашка за пециво
- 1 кесица ванилиног шећера
- мало уља
Припрема:
Како бисте направили посне палачинке, прво саставите хељдино и обично брашно, па умешајте ванилин шећер и прашак за пециво. У смесу постепено додајте киселу воду, па мутите док се све не сједини. Загрејте уље на тигању и пеците палачинке на уобичајен начин. Уживајте.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ДОМАЋЕ РУМ ШТАНГЛИЦЕ: Савршене и слатке, за право уживање
20. 02. 2025. у 16:00Jована Васић

НАЈЛАКШИ РЕЦЕПТ ЗА ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ ИЗ ТИГАЊА: Прави се за 10 минута, а укус - фантазија (ВИДЕО)
24. 02. 2025. у 13:00Jована Васић

ФАНТАСТИЧНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА МАКОМ И ШЉИВАМА: Комбинација укуса која ће вас одушевити
14. 02. 2025. у 16:00Jована Васић

ТИРАМИСУ КУГЛИЦЕ: Италијанска посластица на другачији начин
13. 02. 2025. у 15:00Јована Васић

СУЗАНА ЈОВАНОВИЋ НЕЋЕ ПРИМАТИ САУЧЕШЋА: Све пријатеље обавестила о једној битној информацији
СУЗАНА Јовановић стигла је у породични дом на Бежанијској коси након што је директно са аеродрома отишла на гробље како би договорила последње детаље око сахране оснивача "Гранда."
04. 03. 2025. у 14:34

ШИПТАРСКИ ТЕРОРИСТИ СЛАВЕ ХАОС У СКУПШТИНИ: "Србија гори, време је за оставку, је*и Вучића" (ФОТО)
ШИПТАРСКИ терористи који величају тзв. ОВК славе хаос који по сценарију Аљбина Куртија спроводе посланици опозиције у Скупштини Србије предвођени Драганом Ђиласом.
04. 03. 2025. у 14:58

"ХОЋУ ЕУТАНАЗИЈУ" Ведрана Рудан донела одлуку: "Рекла сам деци да је готово, нећу да умирем на рате"
ЗА лечење јој је било потребно доста новца, а део је стигао из Србије, од директора издавачке куће која објављује њена дела.
03. 03. 2025. у 09:53
Коментари (0)