ПОСНЕ ПАЛАЧИНКЕ ОД ХЕЉДИНОГ БРАШНА: Уживајте у омиљеној посластици и у данима поста

Јована Васић

04. 03. 2025. у 12:00

Овако припремљене могу стајати и два дана, танке су и укусне као да су мрсне.

ПОСНЕ ПАЛАЧИНКЕ ОД ХЕЉДИНОГ БРАШНА: Уживајте у омиљеној посластици и у данима поста

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 240 г хељдиног брашна
  • 240 г обичног брашна
  • 360 мл киселе воде
  • 1/2 кесице прашка за пециво
  • 1 кесица ванилиног шећера
  • мало уља

Припрема:

Како бисте направили посне палачинке, прво саставите хељдино и обично брашно, па умешајте ванилин шећер и прашак за пециво. У смесу постепено додајте киселу воду, па мутите док се све не сједини. Загрејте уље на тигању и пеците палачинке на уобичајен начин. Уживајте.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Џезверска - кафа која окупља