НЕ ПЕЧЕ СЕ, А ЛАКО СЕ СПРЕМА: Сарајевска торта, врло је издашна и топи се у устима

Јована Васић

12. 03. 2025. у 12:00

Сарајевска торта је прави невероватно лако, идеална је за све врсте славља, али и за изненадне госте - сви ће вам тражити парче више због савршеног чоколадног укуса.

НЕ ПЕЧЕ СЕ, А ЛАКО СЕ СПРЕМА: Сарајевска торта, врло је издашна и топи се у устима

Foto: Printskrin Youtube

Састојци:

  • 1 паковање розен кора
  • 1,5 л млека
  • 5 јаја
  • 800 г шећера
  • 12 кашика брашна
  • 350 г чоколаде за кување
  • 500 г млевених ораха
  • 4 кесице ванилин шећера
  • 1 нарибана корица лимуна

За глазуру:

  • 100 г чоколаде за кување
  • 1/2 шољице млека
  • 1/2 шољице шећера
  • 1/2 маргарина

Припрема:

Умутити беланца са 800 г шећера да се шећер разбије, а када се згусне додајте жуманца и још мали мутити. У посебној посуди размутити 12 кашика брашна са мало млека, а остатак млека ставити да проври. Сипати размућено брашно у умућена јаја, лепо промешати да се сједини. Кад млеко проври, склонити са ватре и варјачом умешати масу од јаја и брашна, лепо сјединити и вратити на тиху ватру, па скувати густ крем уз непрестано мешање.

У врућ крем додати 300 г чоколаде за кување и мешати да се лепо растопи. Оставити да се скроз охлади уз повремено мешање. У охлађен крем додати 500 г млевених ораха, 4 ванилин шећера и рендану кору једног лимуна.Филовати корице танко, па ређати једну преко друге благо притискајући да се споје. Прелити глазуром коју треба отопити на пари.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација Да смрадови оду добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".

09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

Коментари (0)

Историјски рекорд сирове кафе на светској берзи: Зашто кафа никад није била скупља и да ли је имамо довољно?