БАНАНА ЧИЗКЕЈК: Савршена посластица, коју морате да пробате
Деликатна равнотежа и текстуре укуса су невероватне у овом десерту. Слаткоћа и сол који се савршено слажу је оно што чини чизкејк тако јединственим и главни је разлог популарности фамозног колача од сира.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За кору:
- 1 кашичица цимета
- 4 веће банане
- 60 мл уља
- 1 јаје
- 100 г шећера
- 1/2 кесице ванилиног шећера
- 200 г брашна
- 1/2 кашичице прашка за пециво
- 1/2 кашичице соде бикарбоне
- 1 прстохват соли
За фил:
- кесица желатина
- 900 г несланог крем сира
- 100 г шећера
- 1/2 кесице ванилиног шећера
- 250 мл млека
Декорација:
- банана
- цимет
Припрема:
Банане изгњечити виљушком, па додати уље, јаје и мутити да се смеса лепо сједини. Додати шећер, ванилин шећер и мутити док се шећер лепо не отопи.
Брашно просејати и постепено додавати заједно са прашком за пециво и содом бикарбоном. На крају додати прстохват соли и цимет.
Смесу излити у округли калуп коме се страница скида. Пећи у већ загрејаној рерни на 160 степени Целзијуса, око 30-40 минута.
Неслани крем сир сипати у посуду за мућење, додати шећер и ванилин шећер. Миксером полако умутити смесу. У мало млаког млека додати желатин и пустити 5-10 минута да бубри.
Када је желатин набубрио, додати га преосталом млеку. Млеко затим постепено додати смеси од крем сира и мутити миксером док се смеса не сједини. Фил прелијте преко испечене и охлађене коре.
Оставите у фрижидеру најмање 3 сата да се смеса лепо расхлади. Склонити обруч са калупа. Охлађен колач исеците и декоришете циметом и колутовима банане.
Уживајте у предивном укусу!
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БЕЛЕ ШТАНГЛЕ: Савршен спој кекса и ораха, класика која не излази из моде
12. 03. 2025. у 15:00

КОЛАЧ СНЕГУЉИЦА: Најкремастија посластица која се спрема за 15 минута (ВИДЕО)
27. 02. 2025. у 12:30Јована Васић

ЛЕЊИНГРАДСКИ КОЛАЧ: Старински десерт који обара с ногу
23. 02. 2025. у 13:00Јована Васић

ВУЧИЋ НА ПИТАЊЕ БИ-БИ-СИ-ЈА О ТРАМПУ МЛАЂЕМ: За нас је важно да превазиђемо оптерећења из 1999. године
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се грађанима из Палате Србија, а питање му је поставио новинар Би-Би-Си-ја о сусрету са Доналдом Трампом Млађим.
14. 03. 2025. у 19:17

ИЗ КРЕМЉА ОТКРИЛИ: Појављивање Путина у војној униформи значи само једно
ПОЈАВЉИВАЊЕ руског председника Владимира Путина у Курској области у униформи је сигнал који говори о одлучности да се у најскорије време заврши операција ослобађања Курске области, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков новинару Павлу Зарубину за ТВ „Русија 1“.
13. 03. 2025. у 15:32

ПОСВАЂАО СРБЕ И ХРВАТЕ: Маск рекао ОДАКЛЕ је Тесла и КОЈЕ је националности
ПРЕКО 13.000 лајкова је добио овај пост власника "Тесле".
13. 03. 2025. у 21:39
Коментари (0)