КУГЛИЦЕ ОД БЕЛЕ ЧОКОЛАДЕ И МАЛИНА: Спој укуса одушевиће чак и најпробирљиве сладокусце
Куглице од беле чоколаде и малина су попут чизкејка, лако се праве и врло су укусне.

Foto: prt scr / instagram / chef_zouheir / canva
Састојци:
- 230 г крем сира, омекшаног
- 120 г шећера у праху
- 1 кашичица ванилиног екстракта
- 120 г беле чоколаде, отопљене
- 60 г пасираних малина
- 240 г млевеног кекса
- 120 г комадића беле чоколаде, за премазивање
- свеже малине, за украс
Припрема:
Како бисте направили куглице, у великој посуди умутите омекшани крем сир, док не постане гладак и кремаст. Додајте шећер у праху и екстракт ваниле, па мешајте док се потпуно не сједине. Умешајте отопљене комадиће беле чоколаде и пире од малина да се добро сједине.
Постепено додајте млевени кекс, мешајући, док се не добије конзистенција налик на тесто. Рукама разваљајте смесу у куглице и ставите их на плех обложен папиром за печење.
Охладите куглице у фрижидеру најмање 1 сат да се стегну. Када се охладе, истопите преостале комадиће беле чоколаде. Умочите сваку куглицу у отопљену белу чоколаду, пазећи да је потпуно обложена. Вратите их на папир да се стегну.
За додатни укус, сваку куглицу поспите свежом малином и прелијте додатном отопљеном белом чоколадом. Охладите куглице најмање 30 минута пре сервирања. Уживајте!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА ПУДИНГ ОД ЈАБУКА: Идеалан слаткиш после ручка
22. 02. 2025. у 15:00Joвана Васић

КОЛАЧ ОД ВИШАЊА У СИРУПУ ОД ПРОСЕКА: Рецепт који ће одушевити све сладокусце
18. 02. 2025. у 09:00Новости онлине

РОЛАТ БАЈКА: Мекан и кремаст слаткиш за целу породицу
20. 02. 2025. у 13:00Новости онлине

КОЛАЧ ЛЕДЕНО БРДО: Феноменални кремасти дезерт, топи се у устима (ВИДЕО)
15. 02. 2025. у 11:00Јована Васић

ВУЧИЋ НА ПИТАЊЕ БИ-БИ-СИ-ЈА О ТРАМПУ МЛАЂЕМ: За нас је важно да превазиђемо оптерећења из 1999. године
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се грађанима из Палате Србија, а питање му је поставио новинар Би-Би-Си-ја о сусрету са Доналдом Трампом Млађим.
14. 03. 2025. у 19:17

ИЗ КРЕМЉА ОТКРИЛИ: Појављивање Путина у војној униформи значи само једно
ПОЈАВЉИВАЊЕ руског председника Владимира Путина у Курској области у униформи је сигнал који говори о одлучности да се у најскорије време заврши операција ослобађања Курске области, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков новинару Павлу Зарубину за ТВ „Русија 1“.
13. 03. 2025. у 15:32

ЦЕЦА У АРКАНОВОМ РОДНОМ МЕСТУ: Обузеле је нарочите емоције
ПЕВАЧИЦА Цеца Ражнатовић, синоћ, 15. марта, приредила је спектакуларан концерт пред пуном халом у Брежицама, у Словенији.
16. 03. 2025. у 13:17
Коментари (0)