ПИТА СА ЈАБУКАМА НА ВОДИ: Уживаћете у сваком залогају овог јефтиног колача
Направите мирисну питу од јабука и осладите се поштено, уз шољу топлог чаја, млека или кафе.

Фото: Приватна архива
Састојци:
- 500 грама готових кора за питу
- 1 килограм јабука
- 200 милилитара киселе воде
- 1 пуна кашика меда
- По жељи суво грожђе, цимет, ораси…
Припрема:
Коре за питу одвојите на 5 места по 3. Разлистајте коре тако да сваки лист буде одвојено.
Јабуке ољуштите па изрендајте на крупно ренде. Киселу воду помешајте са медом, добро промешајте да се вода и мед сједине. Овом мешавином сада премажите прву кору, па преко прве коре ставите другу кору. Њу такође премажите мешавином, затим ставите трећу кору. И њу премажите мешавином а онда обилно преко целе коре сипајте јабуке. Дакле, на трећу кору ставите јабуке и онда уролајте пажљиво. Ролат одмах премаците на плех обложен папиром за печење.Тако урадите и са преосталим корама, да добијемо укупно 5 ролата. Сложену питу попрскајте мешавином воде и меда, па ставите да се пече на 180 степени око пола сата, то јест док не порумени. Извадите из рерне, прекријте крпом и оставите да одмори и омекне. Тек онда сеците и послужите уз прах шећер или по жељи.
Ренданим јабукама за још лепши укус можете додати рендане орахе, суво воће, цимет или неки други ароматични зачин.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПИТА СА ТИКВИЦАМА И ТУЊЕВИНОМ: Једноставно се прави, а укус је фантастичан (ВИДЕО)
17. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

СЛАТКА ГИБАНИЦА СА ОРАСИМА: Идеалан спој хрскавог и сочног који се лако прави
18. 01. 2025. у 15:00Новости онлине

БИВШИ АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ О СПОРАЗУМУ: Трампов план је да се Украјина преда Русији
БИВШИ командант америчке војске у Европи, пензионисани генерал Бен Хоџес, изјавио је да Трампов план за мир у Украјини значи њену „предају“ Русији.
18. 03. 2025. у 11:53

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ПОРОШЕНКО УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: "Води Украјину у диктатуру, Трамп не верује Путину - треба му план Б"
ОН ЈЕ БИВШИ председник Украјине и сматра се главним политичким супарником актуелног председника Володимира Зеленског.
19. 03. 2025. у 10:20
Коментари (0)