НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ КРОФНЕ: Када их будете пробали, нећете веровати да у њима нема ни млека, ни јаја

Новости онлине

21. 03. 2025. у 11:00

Ништа као домаће крофне. А у време поста ту је овај рецепт, који се укусом не разликује од мрсног!

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ КРОФНЕ: Када их будете пробали, нећете веровати да у њима нема ни млека, ни јаја

Foto: Jutjub/Printskrin/Šta za ručak?

Састојци:

  • Брашно 500 г
  • Суви квасац 1 кесица
  • Млака вода 250 мл
  • Шећер 100 г
  • Ванилин шећер 1 кесица
  • Со прстохват
  • Уље 50 мл
  • Рендана корица лимуна 1
  • Шећер у праху за посипање
  • Уље за пржење

Припрема:

У великој посуди, помешајте млаку воду, 1 кашику шећера и сухи квасац. Оставите да одстоји око 10 минута док се квасац не активира. Додајте преостали шећер, ванилин шећер, прстохват соли, уље и рендану корицу лимуна (ако користите). Постепено додавајте брашно и месите док не добијете глатко, мекано тесто. Покријте посуду крпом и оставите да тесто нарасте на топлом месту, око 1 сат или док не удвостручи волумен.

Након што тесто нарасте, премесите га кратко и разваљајте га на благо побрашњеној површини на дебљину од око 1 цм. Користите округли резач или чашу да изрежете крофне. Преостало тесто поново скупите, премесите и поново изрежите док не искористите све.

У дубокој шерпи загрејте уље на средњој температури. Пазите да уље није превише врело како крофне не би изгореле споља а остале непечене изнутра. Пажљиво ставите крофне у врело уље и пржите са обе стране док не добију златно-смеђу боју, око 2-3 минута по страни. Извадите пржене крофне и ставите их на папирни убрус да упију вишак уља.

Када се крофне мало охладе, посипајте их шећером у праху пре сервирања. Послужите крофне док су још свеже и топле. Могу се чувати у херметички затвореној посуди неколико дана.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПОГОЂЕНА КЉУЧНА ТАЧКА ЗА ТРАНЗИТ ГАСА У ЕУ: Велика експлозија и пожар у Суџи, сумња се на украјински напад (ВИДЕО)

ПОГОЂЕНА КЉУЧНА ТАЧКА ЗА ТРАНЗИТ ГАСА У ЕУ: Велика експлозија и пожар у Суџи, сумња се на украјински напад (ВИДЕО)

ВЕЛИКИ пожар избио је у петак рано ујутру на гасној мерно-регулационој станици Суџа у руској Курској области, кључној тачки за транзит руског гаса ка Европској унији, према извештајима руских медија.

21. 03. 2025. у 08:03

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

Коментари (0)

ХИТНА РЕАКЦИЈА РУСКОГ ПРЕДСЕДНИКА: Ово је Владимир Путин урадио када је чуо ко је нови председник Међународног олимпијског комитета