ТОРТА СА НАПОЛИТАНКАМА: Идеална за све који желе једноставан, али укусан десерт без потребе за печењем
Хрскаве наполитанке, кремасти сир и благи укус кондензованог млека чине ову торту лаганом, освежавајућом и савршеном за сваку прилику. Припрема је брза и лака, а резултат је неодољив десерт без печења.

foto: PRINTSCREEN/YT/ USEFUL AND QUICK
Састојци:
- 400 г наполитанки
- 30 г путера
- 15 г желатина
- 400 г крем сира
- 50 мл кондензованог млека
Припрема:
Наполитанке ситно изломите или самељите у сецку. Додајте отопљени путер и добро промешајте да се сједини. Утисните смесу у дно калупа (пречника око 20 цм), па ставите у фрижидер да се стегне.
Желатин прелијте са неколико кашика хладне воде и оставите да набубри (око 5-10 минута). Лагано загрејте желатин док се потпуно не растопи (немојте кувати). У посебној посуди сједините крем сир и кондензовано млеко, па све добро умутите миксером док не постане глатка смеса. Додајте припремљени желатин и још једном добро промешајте.
Сипајте фил преко подлоге од наполитанки и поравнајте површину. Оставите торту у фрижидеру најмање 4 сата (или преко ноћи) да се стегне. Декоришите по жељи – наренданом чоколадом, сецканим наполитанкама или воћем.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БЕЛИ ДВОР ТОРТА: Тито је ову посластицу обожавао, толико је кремаста да се топи у устима (ВИДЕО)
28. 02. 2025. у 12:00Јована Васић

МЕДЕНА ТОРТА: Уколико нисте испробали рецепт, сада је прави час (ВИДЕО)
25. 11. 2024. у 17:00

ТОРТА СА БАНАНАМА И ЧОКОЛАДОМ: Неодољиво кремаста посластица коју сви воле
08. 03. 2025. у 15:00Јована Васић

ПОГОЂЕНА КЉУЧНА ТАЧКА ЗА ТРАНЗИТ ГАСА У ЕУ: Велика експлозија и пожар у Суџи, сумња се на украјински напад (ВИДЕО)
ВЕЛИКИ пожар избио је у петак рано ујутру на гасној мерно-регулационој станици Суџа у руској Курској области, кључној тачки за транзит руског гаса ка Европској унији, према извештајима руских медија.
21. 03. 2025. у 08:03

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ДОБИЛА ДЕТЕ СА ТИНЕЈЏЕРОМ: Исландска министарка поднела оставку због афере
БИВШОЈ министрарки прети потенцијална затворска казна зато што је на Исланду илегално имати сексуалне односе са особом млађом од 18 година ако сте њихов учитељ или ментор.
21. 03. 2025. у 18:31
Коментари (0)