ТОРТА СА ГРИЗОМ, ПУДИНГОМ И ПИШКОТАМА: Кремаста, јефтина, не пече се
Ако волите јефтине торте, а уз то и чоколадне торте које се не пеку, ово је одлична кремаста посластица за вас.

Foto: Printskrin Youtube
Састојци:
- око 200г пишкота
- 100мл млека
Фил 1:
- 12 кашика гриза
- 1л млека
- пола маргарина (125г) или маслаца
- 4-5 кашика шећера
- 3 жуманца
Фил 2:
- 4 пудинга од чоколаде
- 1л млека
- пола маргарина или маслаца (125г)
- око 4-5 кашика шећера
Припрема:
Први фил - у шерпу са млеком додајте јаја и гриз па закувајте уз стално мешање. Додајте шећер по укусу. Гриз треба добро да се укува. У куван гриз додајте маргарин и мешајте док се не истопи.
Други фил - скувајте 4 пудинга у литар млека. У готов пудинг додајте другу половину маргарина и мешајте док се не истопи.
У плех ређајте пишкоте које сте прво умочили у млеко. Затим ставите жути па чоколадни фил. Поспите кокосом и оставите да се охлади у фрижидеру пар сати.
(stvarukusa)
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА ВАСИНУ ТОРТУ: Нема лепше, ни укусније торте - ненадмашна је (ВИДЕО)
24. 03. 2025. у 11:30

ЛОАРА ТОРТА: Посластица јединственог рецепта, фантастичног укуса
13. 03. 2025. у 15:00

"НА СТОЛУ СУ РАТНИ ПРЕДЛОЗИ, БРИСЕЛ ХОЋЕ РАТ!" Орбан се хитно јавио из Копенхагена
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан навео је из Копенхагена, где учествује на самиту Европске политичке заједнице, да је ситуација озбиљна и да се на столу налазе, "отворени, ратно оријентисани предлози".
02. 10. 2025. у 08:59

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)
ПОГЛЕДАЈТЕ како ће се ледени облак кретати над Србијом и које крајеве кад погађа невреме. Данас и сутра облачно са кишом и хладно, осим на северозападу Војводине где ће се задржати суво време, најавио је РХМЗ.
02. 10. 2025. у 10:47

ВЕДРАНА ОГОРЧЕНА: "Пилић је био хришћанин! Срамота за Сплит, само мртав Пилић може бити - велики Пилић"
ХРВАТСКИ тениски ас Никола Пилић преминуо је у 87. години живота у Ријеци, а сахрањен је протеклог викенда у Опатији, граду у којем је провео последње дане живота.
02. 10. 2025. у 07:20
Коментари (0)