ШВАРЦВАЛД ТОРТА: Савршена комбинација чоколаде, вишања и шлага
Шварцвалд торта је једна од омиљених посластица у Србији без које не могу да прођу свећани догађаји, као ни весеља. Њен посебан укус обара са ногу и највеће сладокусце, готово да не постоји особа која је не воли, а вишње јој дају невероватан укус.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 470 г брашна
- 470 г шећера
- 180 г незаслађеног какао праха
- 1 1/2 кашичица прашка за пециво
- 1 1/2 кашичица соде бикарбоне
- 1 кашичица соли
- 2 велика јајета
- 240 мл пуномасног млека
- 120 мл уља
- 2 кашичице ванилиног екстракта
- 240 мл кључале воде
- 680 г вишања из компота, оцеђених
- 470 мл слатке павлаке
- 60 г шећера у праху
- чоколадне струготине за декорацију
Припрема:
Како бисте направили ову торту, загрејте рерну на 175°Ц и намажите два округла калупа за торте, и побрашните их. У великој посуди за мешање помешајте брашно, шећер, какао прах, прашак за пециво, соду бикарбону и со. Додајте јаја, пуномасно млеко, уље и ванилин екстракт. Све умутите на средњој брзини миксером око 2 минута, а затим пажљиво умешајте кључалу воду. Ово ће створити прелепо глатко тесто.
Сипајте тесто равномерно у припремљене калупе за торте и пеците 30-35 минута. Оставите их да се охладе 10 минута пре него што их пребаците на решетку. Када се патишпањи потпуно охладе, пресеците сваки на пола хоризонтално и добићете 4 слоја. У посебној чинији умутите слатку павлаку са шећером у праху док не добијете чврсту пену.
Ставите један слој патишпања на тањир за сервирање, покапајте соком од вишања, премажите га обилатим слојем шлага и поспите вишњама. Поновите са свим слојевима и завршите патишпањем и шлагом. Поспите чоколадним струготинама и охладите пре сервирања.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БАРОН ТОРТА: Предивна чоколадна посластица, којој посебну ноту даје фил од малина
03. 04. 2025. у 13:00

ТОРТА СА ГРИЗОМ, ПУДИНГОМ И ПИШКОТАМА: Кремаста, јефтина, не пече се
01. 04. 2025. у 13:00

ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО ИЗ АВИОНА: Стигла ми је фантастична вест од Ђорђе Мелони (ВИДЕО)
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић огласио се из авиона и рекао да му је стигла фантастична вест из Рима.
04. 04. 2025. у 12:49

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ПРИЛАЗЕ МУ ЈЕДАН ПО ЈЕДАН: Јоца Амстердам из затвора стигао на сахрану Рутовића (ВИДЕО)
ДА СЕ опрости од Жељка Рутовића стигао је и Сретен Јоцић, познатији као Јоца Амстердам.
07. 04. 2025. у 13:36
Коментари (0)