ХИЛАНДАРСКА ТОРТА: Краљица чоколадних посластица са Свете Горе, кремаста и преукусна

Новости онлине

10. 04. 2025. у 10:00

Рецепт је веома стар, а добвија се посластица која се не одбија.

ХИЛАНДАРСКА ТОРТА: Краљица чоколадних посластица са Свете Горе, кремаста и преукусна

Foto: Shutterstock

Састојци:

15 јаја

За кору:

  • 10 кашика шећера
  • 10 кашика млевених ораха
  • 2 кашике какаа

За фил:

  • 300 г чоколаде за кување
  • 125 г путера
  • 5 кашика шећера

За декорацију:

  • 50 г млевених ораха
  • мало рендане црне или беле чоколаде
  • чоколадни украси

Припрема:

Рерну загрејте на 200 степени. У једној посуди 10 јаја са шећером умутите миксером. Додајте млевене орахе и какао па сједините варјачом. У плех обложен пек папиром преручите смесу. Пеците 40 минута, у рерни загрејаној на 200 степени. Путер са изломљеном чоколадом отопите на пари. Од преосталих јаја  одвојите баланца од жуманца. Беланца са шећером умутите у чврст снег. Засебно, умутите жуманца па додајте отопљену чоколаду са путером. Умутите. Додајте беланца па мутите. Оставите фил у фрижидеру да се стегне. Кору поделите на два дела, да добијете две. Прву кору премажите филом. Ставите преко другу кору. Премажите филом целу торту. Нанесите млевене орахе са стране торте, и по крајевима горње површине.  Белом чоколадом и украсима декоришите средину торте.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЗАПАД ОВО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Ево шта је урадио портпарол Владимира Путина, Дмитриј Песков (ВИДЕО)