ХИЛАНДАРСКА ТОРТА: Краљица чоколадних посластица са Свете Горе, кремаста и преукусна
Рецепт је веома стар, а добвија се посластица која се не одбија.

Foto: Shutterstock
Састојци:
15 јаја
За кору:
- 10 кашика шећера
- 10 кашика млевених ораха
- 2 кашике какаа
За фил:
- 300 г чоколаде за кување
- 125 г путера
- 5 кашика шећера
За декорацију:
- 50 г млевених ораха
- мало рендане црне или беле чоколаде
- чоколадни украси
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. У једној посуди 10 јаја са шећером умутите миксером. Додајте млевене орахе и какао па сједините варјачом. У плех обложен пек папиром преручите смесу. Пеците 40 минута, у рерни загрејаној на 200 степени. Путер са изломљеном чоколадом отопите на пари. Од преосталих јаја одвојите баланца од жуманца. Беланца са шећером умутите у чврст снег. Засебно, умутите жуманца па додајте отопљену чоколаду са путером. Умутите. Додајте беланца па мутите. Оставите фил у фрижидеру да се стегне. Кору поделите на два дела, да добијете две. Прву кору премажите филом. Ставите преко другу кору. Премажите филом целу торту. Нанесите млевене орахе са стране торте, и по крајевима горње површине. Белом чоколадом и украсима декоришите средину торте.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БАРОН ТОРТА: Предивна чоколадна посластица, којој посебну ноту даје фил од малина
03. 04. 2025. у 13:00

ТОРТА СА ГРИЗОМ, ПУДИНГОМ И ПИШКОТАМА: Кремаста, јефтина, не пече се
01. 04. 2025. у 13:00

РЕЦЕПТ ЗА ВАСИНУ ТОРТУ: Нема лепше, ни укусније торте - ненадмашна је (ВИДЕО)
24. 03. 2025. у 11:30

"РЕЦИТЕ МИ..." Трамп се нагнуо ка Порошенку, па му поставио питање које га је оставило у чуду
АМЕРИЧКИ лидер Доналд Трамп је током свог првог председничког мандата питао бившег украјинског лидера Петра Порошенка о томе да ли је Крим Русија.
13. 04. 2025. у 15:45

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (0)