КАПРЕЗЕ ТОРТА: Очаравујућа италијанска чоколадна посластица
Са романтичног италијанског острва Капри потиче и један посебан слатки специјалитет – торта капрезе.

Foto: Shutterstock
Овај чувени десерт, познат по богатом укусу чоколаде, прави се једноставно и без брашна, па је идеалан за љубитеље безглутенских посластица.
Састојци:
- 250 г црне чоколаде за кување
- 200 г маслаца
- 4 јаја
- 180 г шећера
- 300 г млевених бадема (или бадемовог брашна)
- шећер у праху за посипање
Припрема:
Исецкајте чоколаду и растопите је на пари заједно с омекшалим маслацем, па добро сједините.
Одвојте беланца од жуманаца. Жуманца умутите са шећером док смеса не постане глатка и кремаста. Додајте смесу од жуманаца у смесу с чоколадом и маслацем и све лепо сједините. Беланца умутите у чврст снег и нежно их умешајте у смесу користећи шпатулу.
На крају додајте бадемово брашно или млевене бланширане бадеме и све прелијте у округли калуп претходно подмазан маслацем.
Пеците у унапред загрејаној рерни на 180 степени око 25 минута. Када је торта готова, оставите је да се охлади. Охлађену торту поспите шећером у праху и, по жељи, послужите са свежим воћем.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТОРТА СА ГРИЗОМ, ПУДИНГОМ И ПИШКОТАМА: Кремаста, јефтина, не пече се
01. 04. 2025. у 13:00

ЛОАРА ТОРТА: Посластица јединственог рецепта, фантастичног укуса
13. 03. 2025. у 15:00

ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу
ПРЕДСЕДНИК САД Доналд Трамп изјавио је данас да ће свим земљама, укључујући и Србију, уведене царине бити суспендоване, осим за Кину, којој је тарифе увећао на 125 одсто.
09. 04. 2025. у 20:44

ДРАМА НА ГРАДИЛИШТУ! ЈЕДНА ОСОБА ЗАРОБЉЕНА, ТРОЈЕ ПРЕЖИВЕЛО: Грађани позвани да се евакуишу због додатног урушњавања (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО преносе локални медији, претпоставља се да су две особе заробљене након што се срушило градилиште Шин Ансан, у Иљик-донгу, Гванмјон-си, близу јужнокорејске престонице.
11. 04. 2025. у 10:00 >> 10:12

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (0)