КАО У ГРЧКОЈ: Сутлијаш са мастиком
Традиционално грчко алкохолно жестоко пиће одлично се "сналази" у сутлијашу после ког вас неће болети глава.

Фото Shutterstock
Потребно је:
литар млека, 1/2 литре слатке павлаке, 70 мл мастике, 250 г пиринча, 150 г шећера, кашичица аниса у праху, штапић цимета, кора од лимуна
Припрема:
Сипајте у шерпу млеко, слатку павлаку, мастику, анис и 140 г шећера, па загрејте до врења, водећи рачуна о томе да млеко не искипи. Уз лагано мешање додајте кору од лимуна и преполовљен штапић цимета. Затим убаците пиринач, па кувајте, у поклопљеном суду, 35 минута, на 95-100 степени. С времена на време отварајте и полако мешајте.
Када буде готов, сутлијаш би требало да остане течнији, јер ће се касније стегнути. Извадите цимет и кору цитруса, па десерт распоредите у посуде и оставите да се прохлади 20-ак минута, те га поспите преосталим шећером.
Препоручујемо

ЈОШ БОЉА НЕГО СА РОШТИЉА: Ролована пилетина, сочан и сластан ручак
10. 04. 2025. у 08:30

ПРОСТО КАО (ЗАПЕЧЕНИ) ПАСУЉ: Сличан пребранцу, а укусно јело коме нећете одолети
10. 04. 2025. у 13:00

ЦАРСКА ПИТА: Најједноставнија, а најукуснија, омиљена на свим трпезама
10. 04. 2025. у 07:00

ПОРОДИЦЕ У ШОКУ НАКОН ШТО СУ ОТВОРИЛЕ КОВЧЕГЕ СА ТЕЛИМА: Нове бизарности након пада авиона у Индији
СИН жене која је погинула у паду авиона компаније Air India изјавио је за Би-Би-Си да су у ковчегу с телом његове мајке пронађени и „други остаци“.
23. 07. 2025. у 16:49

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

ВЕЛИКЕ ДЕВОЈКЕ: Федерерове ћерке више нису мале - лепе близнакиње, видите на кога личе (ФОТО)
ПОРЕД њих две, Роџер Федерер је отац двојице дечака - Леа и Ленија.
22. 07. 2025. у 17:19
Коментари (0)