ДЕСЕРТ БОГАТОГ УКУСА: Штрудла са јабукама и брусницама

Новости онлине

14. 04. 2025. у 16:00

Брза посластица која ће вас одушевити, прави се од лиснатог теста, па је крцкава и укусна.

ДЕСЕРТ БОГАТОГ УКУСА: Штрудла са јабукама и брусницама

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 паковање лиснатог теста
  • 4-5 јабука
  • 200 г сувих брусница
  • 300 г шећера
  • 50 г путера
  • 1 кесица цимета

Припрема:

Јабуке ољуштите, очистите од семенки и исецкајте на комадиће. Ставите их у шерпу, додајте бруснице, шећер, цимет и 2-3 кашике воде. Динстајте на тихој ватри око 15 минута док се смеса мало не згусне. Оставите да се охлади. Одлеђено лиснато тесто растањите на дебљину 0,5 цм, премажите истопљеним путером, па распоредите фил од јабука и брусница. Уролајте, па исто поновите и са другим комадом лиснатог теста. Ставите у подмазан плех и одозго премажите остатком истопљеног путера. Пеците око пола сата. Кад се охлади по жељи поспите шећером у праху.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ФИФА ПОМАЖЕ СРБИЈИ! Албанија у шоку