РАЗБАРУШЕНА ПОСЛАСТИЦА СА КОКОСОМ: Чупавци, колачи нашег детињства
Уколико волите кокос, ово су прави колачи за вас, јер га има баш свуд по њима!

Фото Shutterstock
Потребно је
за бисквит:
- 4 јајета
- 250 г шећера
- 250 г брашна
- 5 г рум шећера
- 1 дл млека
- 1 дл уља
- кесица прашка за пециво
- прстохват соли
За фил:
- 2,5 дл млека
- 200 г црне чоколаде
- 4 кашике шећера
- 150 г маслаца
- рум, по жељи
Још:
- кокосово брашно за „ваљање“
Припрема:
У дубљу чинију ставите јаја и шећер, па мутите миксером све док се смеса не удвостручи. Затим умешајте уље и млеко, додајте суве састојке (брашно, прстохват соли и прашак за пециво) и мешајте док се сви састојци не повежу у глатку смесу. Сипајте у плех обложен пек папиром и пеците у загрејаној рерни на 170 степени, док не добије златно жуту боју. Проверите чачкалицом да ли је печено. У међувремену направите чоколадни фил у који ћете умакати колач. У шерпицу ставите млеко, шећер, маслац и чоколаду, па загрејте до тачке кључања, повремено мешајући. Још топао бисвит исеците на коцке, сваки комадић умачите у топао фил, па уваљајте у кокосово брашно. Веома је важно да и бисквит и фил буду топли, јер ће тако колач упити више фила и постати сочнији.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)