РАЗБАРУШЕНА ПОСЛАСТИЦА СА КОКОСОМ: Чупавци, колачи нашег детињства
Уколико волите кокос, ово су прави колачи за вас, јер га има баш свуд по њима!

Фото Shutterstock
Потребно је
за бисквит:
- 4 јајета
- 250 г шећера
- 250 г брашна
- 5 г рум шећера
- 1 дл млека
- 1 дл уља
- кесица прашка за пециво
- прстохват соли
За фил:
- 2,5 дл млека
- 200 г црне чоколаде
- 4 кашике шећера
- 150 г маслаца
- рум, по жељи
Још:
- кокосово брашно за „ваљање“
Припрема:
У дубљу чинију ставите јаја и шећер, па мутите миксером све док се смеса не удвостручи. Затим умешајте уље и млеко, додајте суве састојке (брашно, прстохват соли и прашак за пециво) и мешајте док се сви састојци не повежу у глатку смесу. Сипајте у плех обложен пек папиром и пеците у загрејаној рерни на 170 степени, док не добије златно жуту боју. Проверите чачкалицом да ли је печено. У међувремену направите чоколадни фил у који ћете умакати колач. У шерпицу ставите млеко, шећер, маслац и чоколаду, па загрејте до тачке кључања, повремено мешајући. Још топао бисвит исеците на коцке, сваки комадић умачите у топао фил, па уваљајте у кокосово брашно. Веома је важно да и бисквит и фил буду топли, јер ће тако колач упити више фила и постати сочнији.
Препоручујемо

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте
ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.
30. 09. 2025. у 20:58

"ЗАШТО МИ ПИПАШ ЖЕНУ?" Овако је почела туча на свадби у Горњем Милановцу, насрнули на доктора (ВИДЕО)
СВАДБЕНО весеље у Горњем Милановцу претворило се у хаотичну сцену када је дошло до несвакидашњег инцидента.
30. 09. 2025. у 16:10

ОГЛАСИЛА СЕ БИЉА НАКОН РАСТАНКА ОД АЦЕ ИЛИЋА: "Видећу како време пролази..."
ИАКО растављени, Биља и Аца имају велики разлог за славље.
01. 10. 2025. у 12:20
Коментари (0)