РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛАКШУ ЧОКОЛАДНУ ТОРТУ: Прави се од само 3 састојка, а укус је нестварно добар
Прави се зачас, а издашна је и јефтина.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 4 јаја
- 200 г чоколаде (млечна или црна, по укусу)
- 200 г крем сира (нпр. масцарпоне или крем сир за колаче)
Припрема:
Отопити чоколаду на пари или у микроталасној пећници (у интервалима од 30 секунди, уз мешање). Оставити да се мало прохлади.
Одвојити беланца од жуманаца. Беланца умутити у чврст снег.
У отопљену чоколаду додати жуманца и крем сир, па све добро сјединити. На крају, лагано умешати умућена беланца, мешајући варјачом или спатулом да смеса остане ваздушаста.
Смесу сипати у калуп прекривен папиром за печење (пречник 18–20 цм). Пећи у претходно загрејаној рерни на 170°Ц око 30-35 минута. Торту охладити пре сечења, а по жељи је посути шећером у праху или премазати отопљеном чоколадом.
(still)
Препоручујемо

ТОРТА ПТИЧЈЕ МЛЕКО: Трослојна рапсодија савршеног укуса (ВИДЕО)
20. 04. 2025. у 16:00

АМБАСАДОР ТОРТА: Прави избор за Ускрс, пуна ораха и чоколаде (ВИДЕО)
18. 04. 2025. у 10:00

ПОСНА КИНДЕР ТОРТА: Неодољив укус коме нећете моћи да одолите
13. 04. 2025. у 10:00

СКАНДАЛ У БРИТАНИЈИ, ПОРОДИЦЕ У ШОКУ: Директорка мртвачнице гледала цртани филм са мртвим бебама у својој кући
ЕЈМИ Аптон (38), оснивачица удружења Florrie’s Army у Лидсу у Енглеској, нашла се у центру велике афере након што су родитељи преминуле деце открили да су тела њихових беба држана у њеној кући уместо у мртвачници.
27. 08. 2025. у 17:50

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

ПЕВАЧ НИЈЕ БИО НА ОЧЕВОЈ САХРАНИ: "Није ме гризла савест"
ПЕВАЧ Раде Лацковић доживео је трагедију која му је потпуно променила живот.
09. 09. 2025. у 11:31
Коментари (0)