ЈАФА ТОРТА СА МАЛИНАМА: Савршен спој сочног бисквита, освежавајућег воћног фила, омиљеног кекса и лаганог шлага

Новости онлине

26. 04. 2025. у 16:00

Савршена је за све врсте прослава или као слатко изненађење за ваше најдраже.

ЈАФА ТОРТА СА МАЛИНАМА: Савршен спој сочног бисквита, освежавајућег воћног фила, омиљеног кекса и лаганог шлага

Foto: Printskrin Youtube

Састојци:

Кора:

  • 4 беланца
  • 100 г шећера
  • 4 жуманца
  • 50 мл биљног уља
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 1 кашика какаа
  • 70 г брашна
  • 100 г млевених ораха
  • 100 г млевеног кекса

Воћни фил:

  • 150 г малина
  • 2 кашике шећера
  • 500 мл сока од малине или вишње
  • 70 г кукурузног скроба
  • 150 мл сока од малине

Фил са шлагом:

  • 80 г желеа од малина или вишања
  • 250 мл топле воде
  • 350 мл слатке павлаке

Остало:

  • 1 паковање Јафа кекса
  • 100 г чоколаде за декорацију

Припрема:

Коре: Умутити беланца са шећером у чврст снег. Додати жуманца, уље и лагано промешати. Сјединити брашно, какао, прашак за пециво, млевене орахе и кекс, па пажљиво умешати у смесу. Сипати у плех (20x25 цм) обложен папиром за печење. Пећи у претходно загрејаној рерни на 180°Ц око 20 минута.

Воћног фила: У шерпу ставити малине, шећер и 500 мл сока, па загревати на средњој температури. У 150 мл хладног сока размутити кукурузни скроб, па додати у кључали сок уз непрестано мешање. Кувати док се не згусне, затим склонити са ватре и оставити да се прохлади.

Фила са шлагом: Желе прелити са 250 мл топле воде и мешати док се не растопи. Оставити да се мало охлади. Умутити слатку павлаку у чврст шлаг, па додати прохлађен желе и све добро сјединити.

Слагање торте: На тацну ставити кору и премазати је припремљеним воћним филом од малина. Преко фила сложити ред Јафа кекса (страна са чоколадом окренута горе). Преко Јафа кекса равномерно распоредити шлаг. По жељи, декорисати торту наренданом чоколадом или чоколадном глазуром.

Оставити у фрижидеру најмање 3-4 сата да се стегне пре служења.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

УЖАС: Српски фудбалер девет месеци без плате, заплакао пред камерама, огласило се и министарство (ВИДЕО)