ШУШКАВАЦ ТОРТА: Најкремастији слаткиш ком је немогуће одолети

Новости онлине

25. 04. 2025. у 10:00

Торте са сушеним корама од беланаца су фантастичне, али се не праве често јер сушење кора одузима јако пуно времена. Ипак, за ову шушкаву пуслицу вреди потрудити се - прочитајте рецепт и одмах ће вам бити јасно!

ШУШКАВАЦ ТОРТА: Најкремастији слаткиш ком је немогуће одолети

Foto: Profimedia

Састојци за 3 коре: 

  • 9 беланаца, 
  • 18 кашика шећера, 
  • 3 чепа сирћета

За крем: 

  • 9 жуманаца, 
  • 250 г шећера, 
  • 200 г чоколаде по избору, 
  • 250 г маргарина, 
  • 150 г шећера у праху,
  • 200 г шлага или слатке павлаке.

 

Припрема:

 Умутите три пута по 3 беланца са по 6 кашика шећера. Кад се добро умути додајте сирће и наставите мућење. Смеса треба да буде чврста, глатка и сјајна.

Од папира за печење искројите три једнака круга, ставите у највећи плех од рерне, па сипајте беланца на кругове тако да добијете три коре. Смеса је веома чврста, па се неће разливати. Сушите коре 2 сата на 100 степени уз вентилатор.

За то време, помешајте жуманца са шећером, па ставите да се кува на пари. Кад се згусне, склоните са ватре па додајте изломљену чоколаду и мешајте док се не отопи. Оставите да се охлади, а за то време умутите маргарин са шећером у праху пенасто, па њему постепено додајте охлађен крем уз мућење.

Умутите шлаг или слатку павлаку па почните са филовањем - кора, крем, шлаг. Декоришите по жељи.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ПОРОДИЛА СЕ НАША ПОЗНАТА ПЕВАЧИЦА: На свет донела дечака ком је дала старо словенско име са моћним значењем