ПУЊЕНЕ КРОФНЕ: Ваздушасте и богате најкремастијим ванил кремом, посластица којој нико не може да одоли

Новости онлине

27. 04. 2025. у 14:30

Најмекше крофне пуњене ванил кремом које сте икада пробали.

ПУЊЕНЕ КРОФНЕ: Ваздушасте и богате најкремастијим ванил кремом, посластица којој нико не може да одоли

Foto: Shutterstock

Састојци:

за тесто:

  • Брашно 500 г
  • Суви квасац 1 кесица
  • Млеко 250 мл
  • Жуманца 2
  • Јаје 1 цело
  • Шећер 60 г
  • Ванил шећер 1 кесица
  • Омекшали путер 50 г
  • Со прстохват
  • Корица лимуна 1
  • Уље за пржење по потреби

За пуњење (ванилин крем):

  • Млеко 500 мл
  • Жуманца 2
  • Густин 2 кашике
  • Шећер 100 г
  • Ванилин шећер 1 кесица
  • Путер 30 г

Припрема:

У млако млеко додајте квасац и кашичицу шећера, оставите да запени 10 минута. Умутите јаја, жуманца, шећер, ванилу, корицу лимуна и со. Додајте надошли квасац и постепено додајте брашно, па умесите меко, глатко тесто. На крају додајте путер и месите док се потпуно не упије (око 10 минута). Покријте и оставите да нарасте један сат, док не удвостручи волумен. Развуците тесто на дебљину 1–1.5 цм, па модлом (чашом) вадите крофне. Покријте и оставите да нарасту још 20–30 минута. Пржите у дубоком уљу (уље не сме бити превруће – тестирајте чачкалицом или комадићем теста). Пржите са обе стране до златно-смеђе боје. Вадите на убрус.

Умутите жуманца, шећер и густин са мало млека. Остатак млека загрејати са ванилин шећером. Сипати смесу у врело млеко и кувати док се не згусне. Додати путер и мешати док се не истопи. Охладити. Охлађене крофне напуните кремом помоћу шприца или посластичарског џака. Посути шећером у праху по врху.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ГОВОРЕ ЈОЈ ДА НИЈЕ РЕАЛНА: Због Марије је гледаност ове ТВ станице нагло скочила (ФОТО/ВИДЕО)