СИТНИ КОЛАЧ ЗА КРУПНИ ЗАЛОГАЈ: Лешник гнезда, мало десерт савршенство

Бојана Јовановић

02. 05. 2025. у 16:00

КАДА би лешници расли у оваквим гнездима, сигурни смо да би их сва деца "испразнила" за тили час.

СИТНИ КОЛАЧ ЗА КРУПНИ ЗАЛОГАЈ: Лешник гнезда, мало десерт савршенство

Фото Shutterstock

 Колач који никога не оставља равнодушним и милује непца.

Потребно је:

- 2 дл воде

- 200 г шећера

- 150 г маргарина или маслаца

- 100 г црне чоколаде

- 150 г млевених печених лешника

- 250 г млевеног кекса

За фил:

- 150 г млевеног печеног лешника

- 150 г намаза од чоколаде

Припрема лешник гнезда

У шерпу сипајте воду, шећер, маслац (маргарин) и чоколаду, па ставите на лагану ватру да проври. Склоните са шпорета и одмах, док је вруће, додајте кекс и млевене лешнике. Да бисте убрзали припрему, ову смесу за „гнезда“ можете ставити и у замрзивач - чим се добро расхлади и почне да се стеже, извадите је и куглице ћете лакше обликовати. Када се смеса добро охлади, влажним рукама обликујте куглице, па сваку уваљајте у млевени лешник и ређајте их на послужавник обложен најлон фолијом или пек-папиром. Затим дршком варјаче направите удубљење на свакој куглици. Помешајте намаз од чоколаде са млевеним печеним лешником па тај фил сипајте у шприц за украшавање и истискивањем пуните „гнезда“. Оставите на хладном да се добро расхладе пре сервирања.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије

ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.

30. 04. 2025. у 16:55

Коментари (0)

БЕЗБЕДНОСТ НА РАДУ: Култура која спасава животе