НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈИ ЧИЗКЕЈК: Искористите сезону јагода

Новости онлајн

10. 06. 2025. у 13:00

Чизкејк од јагода је најлаганији и најукуснији десерт.

НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈИ ЧИЗКЕЈК: Искористите сезону јагода

Фото Profimedia

Састојци:

* 150 г млевеног кекса
* 1 кашика шећера
* 8 кашика путера
* 450 г јагода
* 230 г крем сира, собне температуре
* 140 г шећера
* 240 мл слатке павлаке, охлађене
* 340 г маскарпоне сира, охлађеног
* 2 кашике лимуновог сока
* 14 г неароматизованог желатина, (2 кесице)

  За декорацију: 

* 240 мл слатке павлаке
* 2 кашике шећера
* 1/2 кашичице ванилиног екстракта
* 6 јагода, пресечених на пола

Фото Profimedia

  Рецепт за чизкејк од јагода: 

Како бисте направили овај чизкејк, прво намажите дно и странице калупа за торте пречника 23 цм и обложите странице са 1-2 траке папира за печење. Помешајте млевени кекс са 1 кашиком шећера и 8 кашика отопљеног путера. Промешајте да се мрвице равномерно навлаже, а затим притисните на дно калупа. Замрзните 15 минута или ставите у фрижидер 30 минута да се мрвице стегну.

Оперите и осушите јагоде, затим их ољуштите и исеците на четвртине. Пасирајте у блендеру, док не постану глатке, а затим процедите кроз цедиљку и оставите са стране.

Требало би да добијете 350 мл пиреа. У великој посуди помешајте крем сир и шећер.

Мутите на средњој брзини 2 минута док не постане пенасто и глатко.

Зашто је корисно да једете јагоде?

Јагоде су права ризница витамина Ц, а садрже и манган, калијум, фолате и друге минерале и витамине. Антоцијан који им даје боју је благотворан за срце. Имају антиоксидативна и антибактреријска својства.

Додајте 250 г шлага и мутите док не постане пенасто (3-5 минута на великој брзини).

Смањите брзину на ниску и умешајте маскарпоне, па мутите док се добро не сједини и не постане глатко. Додајте 1 пире од јагода и 2 кашике лимуновог сока и блендирајте док не постане глатко. У плиткој посуди отпорној на топлоту сипајте 120 мл хладне воде и поспите желатин преко. Оставите 5 минута да набубри и упије воду.

Загревајте желатин док се потпуно не раствори и течност не постане бистра. Мутећи миксером на ниској брзини постепено додајте желатин и мутите док се добро не сједини.

Пребаците фил од чизкејка преко охлађене коре, покријте пластичном фолијом и ставите у фрижидер најмање 4 сата или преко ноћи док се потпуно не охлади, а затим сервирајте са жељеним преливима. 

Пријатно!

(StvarUkusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.

05. 06. 2025. у 17:05

Коментари (0)

ЛУДИЛО: Ови навијачи су шокирани како су у Албанији МЛАКО дочекали Србе?!