КИФЛИЦЕ СА ЕУРОКРЕМОМ: Рецепт који ће вас одушевити
Мирис домаћих кифлица који се шири кухињом, а унутра – кремасто изненађење! Ове мекане, мирисне кифлице пуњене еурокремом прави су хит за доручак, ужину или слатко дружење уз кафу. Брзо се праве, још брже нестану!
ФОТО: Novosti
Кифлице са еурокремом
Састојци за тесто
• 340 г брашна
• 1 кесица сувог квасца
• 100 мл млаког млека
• 50 г шећера
• 100 г јогурта
• 50 г омекшалог путера
• 1/2 кесице прашка за пециво
• прстохват соли
• 100 г сецкане чоколаде
За премаз:
• 1 жуманце
• 1 кашика млека
За декорацију:
• Прах шећер
• 50 г истопљене чоколаде
Припрема:
-Помешајте кашичицу шећера и додајте суви квасац. Оставите 10 минута да се активира.
-Помешајте брашно, остатак шећера, јогурт, прашак за пециво и прстохват соли. Додајте активиран квасац и месите 5-10 минута.
-Додајте омекшали путер и месите још 5 минута.
-Покријте тесто и оставите 30-60 минута да нарасте.
-Умесите сецкану чоколаду у тесто, развуците га и поделите на 16 делова. Ставите еурокрем на крај сваког дела и уролајте.
-Кифлице поређајте на плех, покријте и оставите да одморе иош 30 минута.
-Пеците их на 180 степени 20 минута.
Пријатно!
ШОК У ЊУЈОРКУ: Погледајте шта је Путинов специјални изасланик донео на разговоре са САД (ФОТО)
СПЕЦИЈАЛНИ изасланик руског председника Владимира Путина Кирил Дмитријев донео је на разговоре са званичницима у Сједињеним Америчким Државама бомбоне које на омотима имају Путинове цитате.
26. 10. 2025. у 17:16
ШТА СЕ ДЕШАВА У ПОКРОВСКУ? Ситуација за Украјину је много гора него на мапама, Сирски побеснео
РУСКИ председник Владимир Путин изјавио је данас да је град Покровск у Доњецкој области опкољен, док његови генерали тврде да је у граду и околини блокирано више од пет хиљада украјинских војника.
26. 10. 2025. у 18:54
"ЦЕЦИН СИНЕ, ЋУТИ И УДАРАЈ, ЗА БОЉЕ И НИСИ!" Водитељка одбрусила Вељку - "Озбиљан комплекс!"
НАКОН што је боксер Вељко Ражнатовић покушао да исмеје перформанс водитељке Јоване Јеремић, који је уприличила током прославе њеног рођендана, она му је брзо јавно узвратила, у свом стилу.
26. 10. 2025. у 10:48
Коментари (0)