МИРИСНЕ И УКУСНЕ: Рецепт за винске брескве

Бојана Јовановић

15. 07. 2025. у 14:00

Колач који вас оставља без даха, али не и без уздаха, и то оног од задовољства!

МИРИСНЕ И УКУСНЕ: Рецепт за винске брескве

Фото Shutterstock

Потребно је:

  • 1/2 кг кора за питу
  • 300 г бресака
  • 100 г шећера
  • 100 г беле чоколаде
  • 200 мл црног вина
  • кесица цимета
  • 200 г маргарина
  • 30 мл млека
  • шећер у праху за посипање

Брескве исецкајте па их ставите у вино у које сте претходно умешали шећер и цимет. Кувајте 10 минута, затим додајте чоколаду. Када се чоколада истопи и смеса уједначи, склоните са рингле. У плех сложите прву кору, па је попрскајте истопљеним маргарином. Преко ње сложите другу и трећу и поновите поступак са маргарином. На трећу кору нанесите фил, а потом и на све остале коре, све док се не утроши сав крем. Завршите са две коре, па их попрскајте млеком. Пеците у рерни, претходно загрејаној на 200 степени, док не порумени. Пре служења, када је пита већ прохлађена, поспите је прах шећером.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПОКРОВСК ПРЕД ПАДОМ, РУСКИ ВОЈНИЦИ У ЦЕНТРУ ГРАДА: Ситуација је више него критична, убијају нам људе

ПОКРОВСК ПРЕД ПАДОМ, РУСКИ ВОЈНИЦИ У ЦЕНТРУ ГРАДА: "Ситуација је више него критична, убијају нам људе"

НАЈМАЊЕ 250 руских војника налази се у Покровску, где учествују у уличним борбама и убијају украјинске војнике, посебно оператере дронова, преноси Украјинска правда позивајући се на официре из две бригаде које делују у том подручју.

25. 10. 2025. у 19:17

Коментари (0)