КОЛАЧ СА БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ И ПИСТАЋИМА: Донoсимо вам савршен рецепт за посни колач
За све љубитеље посних посластица, овај колач са белом чоколадом и пистаћима је прави избор! Нежан, кремаст и богат укусом, спаја арому ваниле, хрскаве пистаће и посну белу чоколаду у савршену празничну комбинацију.
ФОТО: Novosti
Састојци:
- 200 мл воде
- 3 кашике шећера
- 1 ванилин шећер
- 150 гр посног маргарина
- 100 гр посне беле чоколаде
- 200 гр млеvenих пиштаћа
- 270 гр посног млеvenог кекса
За глазуру:
- 60 мл посне слатке павлаке
- 200 гр посне беле чоколаде
- мало млевених пистаћа за украс
Припрема:
Воду и шећер ставите у шерпицу и загрејте до кључања. Додајте посни маргарин и мешајте док се не отопи. Скините са рингле, додајте белу чоколаду, оставите неколико минута, па промешајте да се потпуно отопи. Умешајте млевене пистаће и посни млевени кекс, добро сједните и сипајте у калуп преко папира за печење. Оставите у фрижидер да се стегне. Загрејте слатку павлаку и белу чоколаду, мешајте док се не отопи, па прелијте преко колача.Поспите млевеним пистаћима и оставите у фрижидер до служења.
Уживајте!
Препоручујемо
КРЕМАСТИ ШПАГЕТИ СА ПИЛЕТИНОМ И СУШЕНИМ ПАРАДАЈЗОМ: Рецепт за кремасту тестенину
25. 11. 2025. у 22:02
ПОСНИ УРНЕБЕС: Намаз од печене паприке, димљеног тофуа и ораха
25. 11. 2025. у 21:44
ВАТРОГАСЦУ ПОЗЛИЛО ОД ПРИЗОРА КОЈИ ЈЕ ЗАТЕКАО: Мучне сцене на месту погибије Ане Радовић и њеног пријатеља
ЈУТРОС је у Овчарско-кабларској клисури лоциран аутомобил марке "ауди" у коме су пронађена два тела, а једно до њих је тело Ане Радовић за којом се трагало од 23. новембра.
26. 11. 2025. у 13:30
НАЈВЕЋА СИЛА ЕВРОПЕ РЕАГОВАЛА НА ТРАМПОВ ПЛАН: "У принципу подржавамо"
НЕМАЧКА влада саопштила је да "у принципу" подржава план Сједињених Америчких Држава за окончање рата у Украјини, али да остаје посвећена заштити украјинског суверенитета и обезбеђивању безбедносних гаранција за земљу.
21. 11. 2025. у 12:37
СЛОБОДА И ВОЈИН СЕ СЕЛЕ: Купили стан, а ево и где! Донели битну одлуку
СЛОБОДА и Војин су овај стан купили пре више од годину дана...
25. 11. 2025. у 08:41
Коментари (0)