ПОЧЕЛА ШКОЛСКА ГОДИНА И У ДОБОЈУ: Међу првацима исти број дечака и девојчица (ФОТО)
ШКОЛСКА година почела је и у девет основних и шест средњих школа на подручју Добоја.
У први разред у девет основних школа на подручју Добоја уписано је 496 ученика, што је за четири више него претходне школске године. Уписано је подједнако, по 248 дечака и девојчица, а настављен је тренд мањег уписа у подручне школе, па некима ускоро прети и затварање.
Највише првачића - 145 уписано је у Основну школу “Свети Сава” у Добоју, а следе ОШ “Вук Стефановић Караџић” са 136 и ОШ “Доситеј Обрадовић” са 84 првачића.
Срећан почетак наставе својим присуством у Основној школи "Вук Караџић" наставницима и ученицим пожелели су са директором те школе Љубишом Благојевићем и представници Градске управе и Полицијске управе Добој. Путем своје званичне веб странице добојским ђацима пригодном поруком обратио се и градоначелник Добоја Борис Јеринић.
У шест средњих школа је у 28 оделења укупно уписано 680 ученика.
Препоручујемо
И БЛИЗАНЦИ МЕЂУ ПРВАЦИМА: Пуне школске клупе у Бијељини (ФОТО)
01. 09. 2021. у 20:50
ШКОЛСКО ЗВОНО ЗВОНИЛО И У ПИРОТУ: У клупама и 409 првака, број мањи него прошле године
01. 09. 2021. у 17:57
МАСК ШОКИРАО О ЗЕЛЕНСКОМ: Он је шампион свих времена, извео једну од највећих пљачки САД-а
ИЛОН Маск, амерички милијардер и будући шеф комисије за смањење савезне владе у администрацији новоизабраног председника САД Доналда Трампа, назвао је Владимира Зеленског шампионом свих времена за „једну од највећих пљачки“ Сједињених Америчких Држава.
30. 12. 2024. у 15:29
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
ИСТИНА О СЛАНИНИ И СВИЊСКОЈ МАСТИ: Стручњаци откривају - шта заиста једемо
ТРАДИЦИОНАЛНЕ намирнице попут свињске масти, сланине и лука заузимају посебно место у кулинарској традицији многих регија, посебно на овим просторима.
31. 12. 2024. у 15:10
Коментари (0)