ОБОЖАВАМ АЈВАР И КАЈМАК: Рудолф Ван Вин о новој кулинарској емисији
УЗ "Рудолфову пекару", холандског мајстора гурманлука и ТВ водитеља Рудолфа ван Вина, која је на домаће мале екране "допловила" захваљујући каналу 24 кичн, свет слаткиша постао је универзум за себе.
Посластице пристигле из његове кухиње, а до тада виђене само у бајкама, преко ноћи су постале инспирација за наше домаћице и сладокусце. Прилику да свог посластичарског бога и лично упознају имали су 2014. године, нажалост, несрећним случајем, јер је Рудолф посетио Србију како би кувао за стотине људи који су остали без дома током трагичних поплава. Тада је, како и сам признаје, део срца оставио у Србији, али је кући понео за њега нешто много драгоценије - наш ајвар и кајмак.
- Можете послужити шта хоћете на тањиру. Уз ајвар и кајмак као прилог, свако јело постаје гастрономска рапсодија - на почетку разговора, за "Новости", открива познати холандски кувар, кога од 6. априла, уторком од 13.00, пратимо у новом серијалу "Рудолфова пекара: Мали пекари".
Да ли се љубав према храни учи од малих ногу?
- Ове године, капу шефа кухиње понеће наши мали кувари. У емисији ћемо се упознати са двадесеторо деце, узраста од седам до 17 година, који ће покушати да ме изненаде својим ђаконијама. Заузврат, ја ћу им помоћи да омиљене посластице претворе у праве залогаје среће. Ова серија биће више налик игрању у кухињи. Нисам имао намеру да се према њима поставим строго. Деца треба да буду деца и да се играју без престанка. Управо та разиграност и осмех на лицу чине врхунске куваре. То је најважнија лекција овог шоуа.
КУВАР ОД МАЛИХ НОГУ
РУДОЛФ ван Вин нам је открио и ко је у њему пробудио љубав према посластицама.
- Прве кулинарске кораке начинио сам уз моју мајку, која није много волела да кува, али је била добра домаћица. Мој отац, морнар, током већег дела године није био код куће, али је са путовања доносио невероватне приче о гурманлуцима са свих крајева света. Тако сам се још као мали упознао са свим специјалитетима, од Суринама и Хаваја до Њујорка и Африке. И често смо правили та јела.
Серијалу ће се, како смо сазнали придружити и ваш син?
- Тако је. Ралфа ћемо видети у трећој епизоди. Свако дете је добило задатак да направи омиљени слаткиш, па је и мој син, када је чуо да ће бити у емисији, одлучио да прави омиљене "меда-колаче". Друга деца су углавном правила неку врсту пецива, јер су то прилично лагани рецепти са којима нема грешке. Зато ми није било свеједно када је Ралф пожелео да прави мало озбиљнији колач, да неко не би рекао да га другачије третирам у односу на остале учеснике. Међутим, он ми је објаснио да гледаоцима жели на тај начин да пренесе део наше породичне атмосфере и одлично се снашао. У тој епизоди сам му поклонио велику чоколадну фонтану са маршмелоуом, што га је одушевило, будући да је велики љубитељ чоколаде (смех).
Препоручујемо
ПЕВАЧ ДАРКО ЛАЗИЋ МЕЊА ПРОФЕСИЈУ?! "Ја сам себе унаказио до краја живота" (ВИДЕО)
28. 03. 2021. у 11:11
ЏЕЈМИ ОЛИВЕР ПРЕПОРУЧУЈЕ ЋЕВАПЕ И АЈВАР: Ево како славни кувар прави наше специјалитете
15. 03. 2021. у 12:23
ЈЕЛА "НА ДАЉИНУ": Италијански амбасадор упутио позив за необичан догађај
25. 11. 2020. у 11:20
ЗАХАРОВА БРУТАЛНО ОДГОВОРИЛА АНАЛЕНИ БЕРБОК: Шта је са америчким војним базама у Немачкој?
ЗВАНИЧНА представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова одговорила је на изјаву немачке шефице дипломатије Аналене Бербок о руским базама у Сирији, подсетивши је на америчке војне базе у Немачкој.
03. 01. 2025. у 19:49
БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио
ГОСТ јутарњег програма "Новости" био је метеоролог Иван Ристић који је говорио о томе какво нас време очекује после празника, али и током лета и целе године.
03. 01. 2025. у 20:35
КАКО ДАНАС ИЗГЛЕДА ТИТОВ СИН: У пензију отишао као хрватски дипломата, живи ван очију јавности, а ћерка је његово највеће богатство (ФОТО)
АЛЕКСАНДАР Мишо Броз, син Јосипа Броза Тита, након завршетка своје успешне дипломатске каријере провео је последњих десет година углавном далеко од очију јавности.
02. 01. 2025. у 17:07
Коментари (1)