ТУГА НА ПОЉУДУ: Преминула легенда Хајдука, члан златне генерације мајстора с мора (ФОТО)
У ПОНЕДЕЉАК је у Сплиту након кратке и тешке болести у 69. години живота преминуо некадашњи фудбалер Хајдука и каснији тренер Жељко Мијач.
Рођен је у Сплиту, 13. јануара 1954. године. Каријеру је започео у млађим категоријама Хајдука, део је такозване Златне генерације клуба која је 70-их година прошлог века доминирала тадашњим југословенским фудбалом.
За Хајдук је наступио 146 пута, постигао је 40 голова и освојио две шампионске титуле Југославије, 1974. и 1975. Уз то је освојио Куп Југославије 1973, 1974. и 1976.
Играо је још у Тулону, Авињону, Истру и Кастел ди Сангру. Након што се пензионисао, почео је да се бави тренерским послом у млађим категоријама Хајдука. Био је и помоћник Јошку Скоблару када је Хајдук освојио последњи Куп Југославије победом над Црвеном Звездом у Београду 1991. године, а 1992. био асистент Станку Поклеповићу када су били освајили прво првенство Хрватске.
- Одласком Жељка Мијача напушта нас још један члан златне генерације, човек који је био врло активан и у ветеранима клуба, редован на свим клупским протоколарним дешавањима и на свим утакмицама. Драги наш Цицо, хвала ти на свему што си дао свом Хајдуку, поздрави нам у вечности твоје и наше из златне генерације: Драгана, Јуру, Мићуна, као и остале хајдуковце који су напустили - поручили су из Хајдука.
ЗАСТРАШУЈУЋЕ! Загубио је добитни тикет, а када је пронашао оног ко га је "подигао" запалио му је кућу (ВИДЕО)
"Кладионичарске приче" Милана Ђурице су видео-пројекат компаније Новости намењен свим љубитељима спортског клађења који могу да уживају у занимљивим причама најпознатијег српског типстера и његових гостију.
28. 12. 2024. у 10:05
ЧАСТИО СЕ ЗА НОВУ ГОДИНУ: Гранит Џака дошао у Србију
Један је од најомраженијих фудбалера међу Србима. Али баш он, Гранит Џака, на територију Србије је дошао.
31. 12. 2024. у 19:42
ИСТИНА О СЛАНИНИ И СВИЊСКОЈ МАСТИ: Стручњаци откривају - шта заиста једемо
ТРАДИЦИОНАЛНЕ намирнице попут свињске масти, сланине и лука заузимају посебно место у кулинарској традицији многих регија, посебно на овим просторима.
31. 12. 2024. у 15:10
Коментари (2)