ЂОКОВИЋ ОСТАО БЕЗ ТИТУЛЕ! Румунски пливач Попович проглашен за најбољег спортисту Балкана
РУМУНСКИ пливач Давид Попович проглашен је за најбољег спортисту Балкана у традиционалном 49. избору који организује Бугарска новинска агенција (БТА).
У гласању учествује 10 националних агенција, а Србију традиционално представља Танјуг.
Млади 18-годишњи пливач, првак Европе на 100 и 200 метара слободним стилом и светски рекордер на 100 метара, освојио је 64 бода.
То је само три више од другопласираног српског тенисера Новака Ђоковића, браниоца звања и рекордера са седам признања најбољег спортисте Балкана.
Треће место освојио је капитен фудбалске репрезентације Хрватске Лука Модрић, победник из 2018. године.
У Топ 10 од српских спортиста пласирали су се и најбоља одбојкашица света Тијана Бошковић као пета и МВП кошаркашке НБА лиге Никола Јокић као шестопласирани.
Шампионка Европе и света у скоку удаљ Ивана Вулета је 13, док је МВП кошаркашке Евролиге Василије Мицић освојио 21. место.
Топ 10:
1. Давид Попович (Румунија, пливање) - 64 бода
2. Новак Ђоковић (Србија, тенис) - 61
3. Лука Модрић (Хрватска, фудбал) - 48
4. Милтиадис Тентоглоу (Грчка, атлетика) - 46
5. Тијана Бошковић (Србија, одбојка) - 31
6. Никола Јокић (Србија, кошарка) - 27
7. Јанис Адетокумбо (Грчка, кошарка) - 23
8. Александер Везенков (Бугарска, кошарка) - 21
9. Лана Пудар (БиХ, пливање) 20
9. Таха Акгул (Турска, рвање) - 20
ЗАСТРАШУЈУЋЕ! Загубио је добитни тикет, а када је пронашао оног ко га је "подигао" запалио му је кућу (ВИДЕО)
"Кладионичарске приче" Милана Ђурице су видео-пројекат компаније Новости намењен свим љубитељима спортског клађења који могу да уживају у занимљивим причама најпознатијег српског типстера и његових гостију.
28. 12. 2024. у 10:05
ЧАСТИО СЕ ЗА НОВУ ГОДИНУ: Гранит Џака дошао у Србију
Један је од најомраженијих фудбалера међу Србима. Али баш он, Гранит Џака, на територију Србије је дошао.
31. 12. 2024. у 19:42
ИСТИНА О СЛАНИНИ И СВИЊСКОЈ МАСТИ: Стручњаци откривају - шта заиста једемо
ТРАДИЦИОНАЛНЕ намирнице попут свињске масти, сланине и лука заузимају посебно место у кулинарској традицији многих регија, посебно на овим просторима.
31. 12. 2024. у 15:10
Коментари (1)