„СТРИП ФЕСТ“ ОД СРЕДЕ У ПАРАЋИНУ: Изложба, базар и дводневне радионице за ђаке
КОНФЕРЕНЦИЈОМ за новинаре и отварањем изложбе и базара стрипова у Параћину ће у среду, тачно у подне, у згради „Регионалног иновационог стартап центра“ (РИСЦ) почети Стрип фест „Фантазија ума“.
Централни садржај фестивала биће радионице за ученике параћинских школа током којих ће се малишани упознати са начином настајања стрипа, слика, мозаика, илустрација... Две радионице у среду поподне водиће академски сликар Предраг Пеђа Тодоровић и Владимир Весовић из Школе стрипа, илустрације и концепт арта „Ђорђе Лобачев“, док ће у осам сати у Културном центру бити отворена Тодоровићева изложба слика.
У четвртак гости „Стрип феста“ биће дечји писац Урош Петровић, Растко Ћирић са Факултета примењених уметности и Зоран Стефановић, драматург-сценариста. Они ће представити ученицима како настају загонетке и дечје приче, Ћирић ће са децом креирати заједнички стрип. Пре свечаног проглашења победника у 18,30 сати, биће одржана још једна радионица.
Организатори Стрип феста су параћински Дом омладине, Културни центар и РИСЦ, под покровитељством Министарства просвете и Општине Параћин.
БОНУС - НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ
МАСК ШОКИРАО О ЗЕЛЕНСКОМ: Он је шампион свих времена, извео једну од највећих пљачки САД-а
ИЛОН Маск, амерички милијардер и будући шеф комисије за смањење савезне владе у администрацији новоизабраног председника САД Доналда Трампа, назвао је Владимира Зеленског шампионом свих времена за „једну од највећих пљачки“ Сједињених Америчких Држава.
30. 12. 2024. у 15:29
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
ИСТИНА О СЛАНИНИ И СВИЊСКОЈ МАСТИ: Стручњаци откривају - шта заиста једемо
ТРАДИЦИОНАЛНЕ намирнице попут свињске масти, сланине и лука заузимају посебно место у кулинарској традицији многих регија, посебно на овим просторима.
31. 12. 2024. у 15:10
Коментари (0)