ВИСОК ЈЕ ТРИ МЕТРА, ОТКРИО ГА ЈЕ ТИТО: Рестаурација споменика Жарка Зрењанина, поводом 80 година од ослобођења града (ФОТО)
ПОВДОМ 80-годишњице ослобођења града, градоначелник Зрењанина Симо Салапура, у сарадњи са Заводом за заштиту споменика, покренуо је иницијативу за рестаурацију споменика у центру, народном хероју Жарку Зрењанину, по којем је град, након ослобођења од фашистичких окупатора, 1944. године, добио име.
У ту сврху Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, одобрило је 650 хиљада динара, а уговор о поменутом износу потписао је Министар Никола Селаковић, у оквиру финансирања 16 пројеката за одржавање ратних војних меморијала у укупној вредности 32 милиона динара у овој години.
Говорећи о обнови споменика, код којег се редовно одржавају церемоније обележавања Дана победе, 9.маја и Дана ослобођења града 2.октобра, Драгана Шијак, архитекта-конзерватор Завода за заштиту споменика културе у Зрењанину, нагласила је да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања већ две деценије финансира обнову споменика, те да се у континуитету обнављају угрожени споменици из Другог светског рата на територији Зрењанина.
Препоручујемо
МАСК ШОКИРАО О ЗЕЛЕНСКОМ: Он је шампион свих времена, извео једну од највећих пљачки САД-а
ИЛОН Маск, амерички милијардер и будући шеф комисије за смањење савезне владе у администрацији новоизабраног председника САД Доналда Трампа, назвао је Владимира Зеленског шампионом свих времена за „једну од највећих пљачки“ Сједињених Америчких Држава.
30. 12. 2024. у 15:29
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
ИСТИНА О СЛАНИНИ И СВИЊСКОЈ МАСТИ: Стручњаци откривају - шта заиста једемо
ТРАДИЦИОНАЛНЕ намирнице попут свињске масти, сланине и лука заузимају посебно место у кулинарској традицији многих регија, посебно на овим просторима.
31. 12. 2024. у 15:10
Коментари (1)